szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy amerikai befektetési alap vásárolta be magát a 444.hu-t működtető Magyar Jeti Zrt.-be, tudta meg a Kreatív.hu. Százmilliós nagyságrendű összegről van szó.

Május elején tulajdonrészt vásárolt a 444-et kiadó Magyar Jeti Zrt.-ben egy amerikai befektetési alap, a Digital News Ventures – tudta meg a Kreatív.hu, és értesülésüket Kardos Gábor tulajdonos-vezérigazgató is megerősítette. A lap szerint a most befektetett összeg százmilliós nagyságrendű, ezért az alap 20 százalék alatti részesedést szerzett.

Kardos azt mondta még a lapnak, hogy az összeg jelentős befektetésnek számít, mivel az alapítástól rendelkezésre álló saját- és hitelből származó forrásokat így nem kell teljes egészében igénybe venniük, a mostani befektetési összeg pedig meg fogja közelíteni az eddig ténylegesen felhasznált tőke mennyiségét.

A Kreatív cikkében az is szerepel, hogy az 1996-ban alapított Media Development Investment Fund (MDIF) alá tartozó Digital News Ventures elsősorban előremutató, de egyelőre kevésbé ismert médiapiaci vállalkozások és startupok befektetőjeként ismert világszerte, támogatói és befektetői között megtalálható a Foundation for Democracy and Media, a Calvert Social Investment Foundation, az Omidyar, a Soros György-féle Open Society Foundation is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Buzinkay György: Károlyi Mihálynak igaza volt

Buzinkay György: Károlyi Mihálynak igaza volt

Radar360: A rekordbüntetések és Winkler Róbert felmondásának napja

Radar360: A rekordbüntetések és Winkler Róbert felmondásának napja

Ha a Facebookon vagy a Twitteren dőlne el, Trump elsöpörné Bident

Ha a Facebookon vagy a Twitteren dőlne el, Trump elsöpörné Bident