szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Pirate Summit Európa egyik leghíresebb startup eseménye, amit Kölnben tartanak, de a szervezők egy európai körút keretében 12 másik városba is ellátogatnak. Június 7-én Budapestre érkeznek.

A Pirate Summit, az európai tech startup szcéna egyik legnívósabb találkozója évről évre összegyűjti az iparág fontos szereplőit, az előadók között pedig globálisan elismert befektetőket és vállalkozókat sorakoztat fel. Az ötnapos rendezvény az egyedi környezetéről is híres, mivel sokan kalóznak öltözve ünneplik a startup vállalkozói kultúrát.

A kalóz allegória Michal Arringtontól, a TechCrunch alapítójától ered, aki 2010-ben írt cikkében a startup vállalkozókat modernkori kalózokhoz hasonlította. Csakúgy, mint a kalózok, ők is gyakran mindent kockára tesznek, holott a siker és meggazdagodás esélye csekély, a benne rejlő kockázat viszont magas.

A szervezők a Design Terminálban szervezett budapesti rendezvényre is izgalmas programot ígérnek, az előadók között nemzetközileg elismert befektetőkkel, mint Sitar Teli (Connect Ventures) és Thomas Grota (T-Ventures). Az előadások mellett a részt vevő startupok is prezentálhatnak, mellyel belépőt és bemutatkozási lehetőséget nyerhetnek a kölni eseményre. Az eseményre ide kattintva lehet regisztrálni, a prezentációs lehetőségre pedig e-mailben várják a szervezők a jelentkezéseket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Két világ között: itt a Qualcomm legújabb processzora, a Snapdragon 870

Két világ között: itt a Qualcomm legújabb processzora, a Snapdragon 870

Meg kellett műteni Cseh Lászlót

Meg kellett műteni Cseh Lászlót

Már a harmadik hullámra készül Hollandia, először vezetnek be kijárási tilalmat

Már a harmadik hullámra készül Hollandia, először vezetnek be kijárási tilalmat