szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy bécsi pékség példaértékű kezdeményezéssel állt elő az ételpazarlás megelőzésére.

©
A bécsi Felzl pékség igyekszik elkerülni a túltermelést, de üzleteikben záráskor így is a pultban marad a termékek 16 százaléka, illetve becsléseik szerint a fogyasztók a megvásárolt kenyér egynegyedét kidobják. Hogy megelőzzék az ételpazarlást, egy kenyérautomatát üzemeltek be az üzlet elé. A megmaradt pékárukat este 8 és reggel 6 óra között lehet a gépből kedvezményes áron megvásárolni. Az úgynevezett "kenyérládából" így értékesíteni tudják, azokat a kenyereket, amiket másnap már nem tudnának eladni, ráadásul a maradékokból kenyérchipset készítenek. Az így vásárolható termékek közé tartozik a népszerű Felzolini kenyérchips is, ami valójában a maradékokból készült, egyfajta fűszeres kétszersült.

A projekt ötletgazdái egy bécsi egyetemmel összefogva további ötleteken dolgoznak, hogyan lehetne minél több ételt megmenteni a kukától. Például arra kérik fogyasztóikat, hogy vezessenek "kenyérnaplót", így pontosabban fel tudják majd mérni igényeiket, ami segít elkerülni a túlvásárlást, így is megelőzve, hogy a kenyér a kukában végezze.

Keressük a legjobb kisvállalkozói honlapot! Pályázzon jól működő honlapjával, részletekről itt olvashat, a pályázati űrlapot pedig itt találja.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, hírlevelünkre feliratkozva megteheti!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!