szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Japánban egy tokiói vállalkozás azzal újít, hogy az ebéd kiszállítását professzionális modellek és színésznők végzik, akik el is magyarázzák, hogy milyen összetevőkből is áll az étel.

Japán az extrém megoldásokról is híres, egy ottani ételkiszállító vállalkozás most úgy próbálkozik felpörgetni az üzletet, hogy az ebédet modellek, illetve színésznők szállítják ki. A Wall Street Journal cikke szerint a Platinum Lunch tokiói cég a japán nagyváros pár belső kerületébe vállalja az ilyen típusú kiszállítást, mely ugyanakkor feltételekhez kötött.

Ezek egyike például az, hogy csak vállalati ügyfeleknek szállítanak ki, és leginkább meetingekre ajánlják ezt a szolgáltatást. Emellett a rendelésnek meg kell haladnia a 30 ezer jent (körülbelül 65 ezer forintot) is.

A cég azzal kommentálta ezt a megoldást, hogy korábban a kiszállítást zömmel férfi munkatársaik végezték, ügyfeleik egy része pedig panaszkodott a munkavállalók viselkedésére.

A rendelést ugyanakkor három nappal előre le kell adni, hogy a modellek, színésznők tanulmányozni tudják az összetevőket, illetve az egyéb részleteket. Az árban benne foglaltatik a megterítés is. Az ebédcsomagok amúgy különböző tokiói éttermekből származnak, van köztük Michelin-csillagos is. A cég szóvivője egyelőre pár rendelés leadásáról számolt be.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb építkezés indul Budapest belvárosában, eltűnik a Fontana-ház

Újabb építkezés indul Budapest belvárosában, eltűnik a Fontana-ház

Mészárosnak jó oka van arra, hogy saját cégére bízza személye és vagyona védelmét

Mészárosnak jó oka van arra, hogy saját cégére bízza személye és vagyona védelmét

A 2022-es választásra hajthat Gődény György, az ismert járványszkeptikus

A 2022-es választásra hajthat Gődény György, az ismert járványszkeptikus