szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vannak olyan vállalatok a világon, melyek függetlenül attól, hogy háború zajlik, vagy természeti katasztrófa történt, mindent átvészeltek. Itt van most egy gyűjtés több száz éve, adott esetben egy évezred óta létező cégekről.

Vannak a világon olyan cégek, melyek – jöhet akár háború, vagy természeti katasztrófa – mindent átvészelnek. A CNBC most összegyűjtött pár olyan céget, mely évszázadok, adott esetben egy évezred óta léteznek.

A listán előkelő helyen szerepel a Nisiyama Onsen Keiunkan japán hotel, mely 1309 éve fennáll, ráadásul ugyanannak a családnak a tulajdonában van 52 generáció óta. A hotel a világ legrégebben működő szállodája. A St. Peter Stiftskeller salzburgi étterem állítólag Európa legrégebbije, több mint 1200 évvel ezelőtt alapították. Az írországi Sean's Bar pedig állítása szerint a világ legrégebbi bárja, bő 1100 évvel ezelőtt alapították.

A vendéglátás mellett az üvegipar is képviselteti magát a listán. A Barovier & Toso velencei üvegcéget 719 évvel ezelőtt alapították, a cég muranói üveggyártással szerzett magának hírnevet. Az Egyesült Királyság legrégebbi, majdnem 500 éve alapított, még mindig családi tulajdonban álló cége a RJ Balson & Son. A már a 25. generáció óta a család tulajdonában lévő vállalkozás húsok árusításával foglalkozik.

Az írországi Bushmills Irish Whiskey főzdének 406 évvel ezelőtt ágyaztak meg, cégként 230 éve foglalkoznak whiskey-készítéssel. A Hudson's Bay Company a cég állítása szerint a világ legrégebb óta működő kereskedőcége: 344 évvel ezelőtt alapították. A legrégebb ideje működő cégek listáján a Sotheby's aukciósház is előkelő helyen szerepel: a céget 270 évvel ezelőtt hozták létre az Egyesült Királyságban. A listán szerepel még a Hall and Woodhouse vállalkozás is, a sörfőző cég 1777-ben indult, ma már a hetedik generáció igazgatja a vállalkozást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az internetezők rájöttek, hogy A Korona ausztrál jeleneteit nem Ausztráliában forgatták

Az internetezők rájöttek, hogy A Korona ausztrál jeleneteit nem Ausztráliában forgatták

Már csak egyet kell aludni, és lehet jelentkezni az e-bringás ingyenpénzért

Már csak egyet kell aludni, és lehet jelentkezni az e-bringás ingyenpénzért

Több városban egészségtelen a levegő, Budapesten romlani fog a helyzet

Több városban egészségtelen a levegő, Budapesten romlani fog a helyzet