szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kétmillió elítélt tölti a büntetését ma is az Egyesült Államokban, ügyfélként mégsem gondolt rájuk és a családjaikra eddig szinte senki.

Frederick Hutson hatásos módját választotta annak, hogy elkezdje az előadását a világ vezető pénzügyi befektetői előtt. Az első diára mindössze egy számot írt ki: 42501-08, ez volt a börtönben az azonosítója. A Quartz beszámolója szerint a hallgatóság tapsviharban tört ki.

Hutsont 2007-ben, 24 éves korában kapcsolták le, miután már jó ideje Mexikóból csempészte a marihuánát Floridába. Hiába volt büntetlen előélete, és hiába szolgált korábban a légierőben, öt évre elítélték. A börtönben nem csak ideje volt kigondolni, hogy mit kezdjen az életével, hanem arra is rájött, hogy milyen területen fog új vállalkozást indítani. Miután szabadult, elkezdte építeni a saját cégét Pigeonly néven.

©

A társaság tavaly indult el, és mára a kezdeti fázisú feltörekvő cégek iránt érdeklődő befektetők egyik kedvence lett. A Pigeonly ugyanis egy eddig szinte teljesen kiszolgálatlan piacra koncentrál: különböző technológiai megoldásokkal megkönnyíti a börtönlakók és kinti családtagjaik közötti kommunikációt. Az Egyesült Államokban körülbelül 2 millióan töltik a büntetésüket, és gyakran elég nehéz a kapcsolattartás a külvilággal, a lehetőségre azonban eddig nem sokan mozdultak rá.

A Pigeonly fő szolgáltatása az, hogy a mobiltelefonnal készített képeket a börtönlakókhoz egyetlen gombnyomással el lehet juttatni, természetesen kinyomtatva. Emellett kedvező telefonbeszélgetési lehetőségeket is nyújt az előfizetőknek, és számos olyan nagy központi szövetségi adatbázishoz csatlakozott, amelyek segítségével könnyebben követni tudja az elítéltek esetleges áthelyezéseit. A cég a kezdő vállalkozásokat segítő Y Combinator nevű amerikai befektetőprogram egyik legfelkapottabb tagja lett, a kockázati tőkések azt szeretik benne, hogy a rengeteg virtuális cégkezdeménnyel szemben tényleges, már létező piaci keresletre reagált.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A győri polgármester "égbekiáltó baromságnak" nevezte az országos kórház-főigazgató kijelentését

A győri polgármester "égbekiáltó baromságnak" nevezte az országos kórház-főigazgató kijelentését

Őrizetbe került az olasz milliárdos húsmágnás, és az ügyvédje is

Őrizetbe került az olasz milliárdos húsmágnás, és az ügyvédje is

Novák: Függetlenként folytatják a munkát a Fidesz EP-képviselői

Novák: Függetlenként folytatják a munkát a Fidesz EP-képviselői