szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

Orbán bizalmasa felfuttatja a sertésbizniszt, de a birodalma újabb építőipari céggel is gyarapodott – írja az e heti HVG.

©

Beatrix, Ágnes, Lőrinc – a nemzet milliárdos gázszerelője a családtagjainak kezdőbetűiből ácsolta össze legújabb cégének nevét, a Fejér – B. Á. L. Építő és Szolgáltató Zrt.-t. A családi cég épp úgy az építőipart célozza meg, mint Mészáros R–Kord Kft.-je, és ennek a felcsúti címére jegyezték is be. Utóbbi tavaly 10 milliárd forint árbevételt könyvelt el, és a család 1,8 milliárd forint osztalékhoz jutott.

Mészáros Lőrinc mindemellett az agrárágazatban is erősít. A portfólió „zászlós hajója”, a Búzakalász 66 Kft. sertéshúsos üzletágát az egykori Balaton Húsipari Kft. romjain 2013-ban alapított Bakony Hús Kft.-be apportálták, a felfuttatásra szánt cég pedig új termékekkel készül kényeztetni a fogyasztókat – köztük a Puskás kolbásszal.

További részletek a héten megjelenő HVG-ben.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!