szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közel 100 fős csoportos létszámleépítés várható a BKV-nál, mivel az új buszüzemeltetési modell miatt harmadával csökkent a buszos üzletág teljesítménye.

A BKV a feladatai átstrukturálására kényszerül, ezért a gazdaságos működés biztosításához szükség van a létszámcsökkentésre – írta közleményében a társaság.

A BKV szerint a cég piaci szerepe a fővárosi közösségi közlekedésben alapvetően megváltozott az elmúlt időszak során. "Ennek oka az utóbbi években bevezetett buszüzemeltetési modell, melynek keretében a szolgáltatás egy részét a BKK Zrt. mint megrendelő kiszervezte. A kiszervezés következtében a BKV Zrt. autóbusz-üzletága a teljesítményének mintegy harmadát elveszítette" – írták.

Hozzátették, a feladatok átstrukturálása, racionalizálása következtében egyes munkakörök megszűnnek, a feladatokat átszervezéssel látják el. A létszámcsökkentés várhatóan 96 munkavállalót érint, jellemzően az autóbusz- és trolibusz-járműkarbantartás területén. Azt is közölték, hogy a társaságnál 2016-ban további költségracionalizálások várhatók.

A közlemény szerint a BKV törekszik arra, hogy elősegítse a létszámcsökkentés által érintett munkavállalók jövőbeni elhelyezkedését, és segítenek majd a dolgozóknak tájékozódni más álláshelyekről.

"A résztvevők szakértőktől kaphatnak tájékoztatást az önéletrajz és motivációs levél általánosan elvárt tartalmi elemeiről, külleméről, segítséget kapnak azok megírásában, kinyomtatásában, valamint tájékoztatást kaphatnak arról, hogy mire kell figyelni egy állásinterjún" – fogalmaztak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!