Molnár Csaba
Molnár Csaba
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A 23 fős magyar Eb-keret tagjai közül 15-nél semmit sem találtunk a cégadatbázisoknál. Ám vannak olyanok is, akik már gondolnak a jövőre. Mutatjuk, bejött-e nekik.

Olvassa el cikkünket, amelyben azt elemeztük szakértők segítségével, miként befolyásolja egy magyar válogatott focista "pénzre váltható értékét" egy a vártnál jóval sikeresebb Eb-szereplés.

Mit kezdenek a csak közepesen mesés szerződésekből csorgó euró-, font-, katari riál, kínai jüan, vagy akár forintmilliókkal a magyar focisták? A keret 23 tagja közül 15-nek a nevére nem ad semmit az Opten céginformációs szolgáltató keresője. A többiek közepesen színes "vállalatbirodalmat" építettek fel eddig. A fiúk jellemzően kevéssé a "rock and roll" üzletágakban fialtatják a pénzüket, kivétel ez alól Juhász Roland vendéglátó cége, illetve Böde Dani trikotázsnak indult zöldség-gyümölcs kereskedése.

Kattintson a nagyobb képért

Az Opten céginformációs szolgáltató adatai szerint a csapat egyik újdonsült sztárja, Király Gábor a Király I. Kapusiskola Kft.-t futtatja. Nem megy valami jól az utánpótlás buli, a társaság az elmúlt öt évben 1,01 és 17,88 millió forint adózott veszteségeket hozott össze úgy, hogy az időszak minden évben negatív eredménnyel zárt. Sőt, 2002-es alapítása óta mindössze kettő, a 2004-es és a rákövetkező évet tudta pozitív adózott eredménnyel zárni. Akkor 18,77, illetve 1,98 millió forintot tehettek zsebre társtulajdonos feleségével, ezeken kívül stabilan veszteséges volt a vállalat. A társaság ellen az adóhatóság kétszer is – 2013-ban és a következő évben – végrehajtási eljárást indított. A cégben társa felesége, Király Zsanett, aki ugyancsak tulajdonos és vezető tisztségviselő a tavaly októberben indult FMR-Pro Rehab Kft.-nek is. A legendássá vált mackónadrág viselője korábban a HÁLÓŐR Sporttevékenységet Szolgáltató Bt.-t vezette, de a 2000-ben alapított céget már 2008-ban bezárták.

A kapuson kívüli másik húzónév, Dzsudzsák Balázs nevére is ad találatot az Opten keresője, a középpályás a 2014. szeptember elején létrehozott debreceni PARISZOL Ingatlanfenntartó és Fejlesztő Kft.-ben volt alapító tag, de szinte napra pontosan egy évvel később ki is szállt a társaságból. A cégjegyzék szerint igazán nagyot csak Szalai Ádám szakít, aki korábban testvére neve alatt futó fémmegmunkáló cégében mostanra egyedüli tulajdonossá lett. Tavaly 310 milliós forgalom mellett több mint 25 milliós adózott nyereséget könyvelhetett el a tulajdonos középcsatár.

Többen is az ingatlan-, illetve építési piacban látnak fantáziát, de Gera például a szállítmányozásban látja a pénzforrást.

A vállalkozósdi mellett persze egy csomó más lehetőség is adódik fialtatni a focipályán – vagy azon kívül – megkeresett zsozsót. Elképzelhető az is, hogy valaki befektetési tanácsadót alkalmazva belép a pénzpiacokra, vagy ingatlanba invesztál, mint például Dzsudzsák Balázs, aki hivatalosan meg nem erősített sajtóhírek szerint Debrecenben vásárolta meg egy épülő pláza csaknem negyedét. A márkás órák, autók gyűjtése is tekinthető egyfajta befektetésnek, de ezek inkább csak a sztárélet kellékei. Azt meg aztán végképp nem lehet tudni, hogy kinél milyen festmények lógnak otthon a falon, vagy milyen ékszerek rejtőznek a széfben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új présüzemet épít a Mercedes Kecskeméten

Új présüzemet épít a Mercedes Kecskeméten

Csak idén 5500 milliárd forintot kereshet a Moderna a koronavírus-vakcinával

Csak idén 5500 milliárd forintot kereshet a Moderna a koronavírus-vakcinával

Szén-monoxid-mérgezés miatt hat embert kórházba vittek egy budapesti társasházból

Szén-monoxid-mérgezés miatt hat embert kórházba vittek egy budapesti társasházból