Majdnem szabályozott pénzügyek helyett biztos pillérek
A vállalkozások belső problémáiból eredő pénzügyi válságok jelentős része elkerülhető lenne. Mutatjuk hogyan.
Michelin-csillagot kapott egy Szingapúrban működő utcai kajabódés. Chan Hon Meng, aki 35 éve készít hongkongi szójaszószos csirkét a saját kis kuckójában, először azt hitte, tréfálnak vele.
Az 51 éves, malajziai férfi fiatalon kezdte a szakmát, a fortélyokat egy hongkongi séftől leste el. Így nem volt kérdéses, hogy Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle-nek nevezi el a 2009-ben, Szingapúr kínai negyedében megnyitott kifőzdéjét. Chan Hon Meng reggel ötkor kezd. Öt órát vesz igénybe a napi 150 csirke előkészítése. Nyitáskor már hosszú sorok kígyóznak az üzlet előtt. Addig marad, amíg az utolsó csirke is elfogy.
Hetente száz órát dolgozik. A legolcsóbb étel nála átszámítva másfél dollárba, nagyjából 420 forintba kerül. A Michelin-csillag óriási áttörés számára. Azt reméli, az elismerés segít abban, hogy a világ egyre jobban felismerje és elismerje az utcai ételkészítést. Árat a díj elnyerése után sem emel. Az ügyfélkör bizalma fontosabb számára, mint a rövid távú haszon.
A vállalkozások belső problémáiból eredő pénzügyi válságok jelentős része elkerülhető lenne. Mutatjuk hogyan.
Van a kártyás fizetés elfogadásánál kevésbé költséges megoldás is már a piacon: a qvik rendszer használatával a költségek 30–40 százalékkal mérsékelhetők.
Már párszáz milliós hitelnagyság esetén is – akár több tízmillió forinttal – többe kerülhet cégünknek, ha csupán a kamatszint alapján döntünk.
Az elektronikus aláírásoknak egyre nagyobb a szerepe, de a különböző típusok közötti különbségek nem mindig egyértelműek.
Mutatunk újabb hét könyvet, amit nyugodt szívvel ajánlunk a nyárra.
A borbár üzletvezetője szerint a szóváltás nemi irányultságtól független volt.