szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy műszak kiesik a győri gyárban, a dolgozók egy részét ezért 2018-ig a pozsonyi gyárba hordják majd dolgozni.

Az Audi Hungaria Győrben dolgozó munkatársait hétfőn értesítették arról, hogy decembertől az Audi Q3 2018-ban kezdődő sorozatgyártásáig 550 ember a Volkswagen Konszern pozsonyi járműgyárában fog dolgozni – írja a Kisalföld.

A lap azt írja, néhány hét múlva kiesik egy műszak a győri gyárban, ezért küldenek át embereket Pozsonyba, de az Audi azért meg akarja tartani a dolgozókat.

Czechmeister Mónika, az Audi Hungaria kommunikációs vezetője megerősítette a lapnak, hogy összesen 750, a járműgyártásban dolgozó munkatársat érint a lépés, de közülük 200-an az Audi Hungarián belül dolgoznak majd december elejétől a motorgyártásban.

A további 550 szakembert viszont naponta hat vonalbusszal szállítják majd a pozsonyi autógyárba, illetve onnan vissza, de az Audi munkásszállóját is igénybe vehetik Szlovákiában. Mivel hivatalosan kirendelésben dolgoznak majd Pozsonyban, ezért 20 eurós napidíj jár nekik az itthoni fizetésükön felül. A kiküldetés pedig 2018-ig tart, amíg a Q3-as sorozatgyártása elkezdődik Győrben és várhatóan ismét szükség lesz mindhárom műszakra.

Pozsonyban öt márkát gyártanak: a Volkswagen Touareget, az Audi Q7-et, a Volkswagen up!-ot, a Skoda Citigót és a Seat Miit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Komoly frissítést kaphat az Apple digitális asszisztense, a dadogást is megértheti

Komoly frissítést kaphat az Apple digitális asszisztense, a dadogást is megértheti

Kicsi, de nagyon erős: 475 lóerős lett a Volkswagen T-Roc R

Kicsi, de nagyon erős: 475 lóerős lett a Volkswagen T-Roc R

Oktatófilmen mutatja be a Semmelweis Egyetem, hogyan edzhetjük a légzőizmainkat otthon

Oktatófilmen mutatja be a Semmelweis Egyetem, hogyan edzhetjük a légzőizmainkat otthon