szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Blikk szerint Szlovákiában sem tudta visszafizetni ügyfelei pénzét az a brókercég, amelynek itthoni vállalkozása ellen piacfelügyeleti eljárást indított az MNB.

Szlovákiában is gyűjthette a betéteket az az óbudai cég, amely a Blikk korábbi cikke szerint tízmilliárd forinttal csaphatta be ügyfeleit Magyarországon. A lap hétfői számában azt írják: az FxLoop Investment Kft.-nek van egy hasonló nevű szlovákiai cége, amely a Blikk információi szerint Komárom és Érsekújvár környékén kínált az ügyfeleknek rendkívül magas hozamokat, de végül ott sem tudta visszaadni a kliensek pénzét, hiába kérték.

A szlovákiai céget 2013-ban alapították 5 ezer euró tőkével, a szlová­kiai cégbírósági adatok szerint alig egy éve vette át a vállalkozást az a nő, aki az itthoni céget vezette korábban, de abból papíron pár éve kiszállt. A lap megkeresésére is azt állította, hogy már nem dolgozik ott.

A Blikk ismét megkereste az ügyben a jegybankot. Onnan Binder István felügyeleti szóvivő azt nyilatkozta: a jegybank vizsgálata akkor terjed ki a világ bármely egyéb országában tevékenykedő jogosulatlan szolgáltatóra, ha felvetődik annak gyanúja, hogy az esetleg magyar ügyfeleknek is végzett engedély vagy regisztráció nélkül pénzügyi szolgáltatást. A magyarországi FxLoop Investment Kft. esetében nincs most ilyen külföldi szálra utaló adat – közölte.

A lap korábban azt írta a társaságról, hogy itthon kétszáz embert vert át. Ők hónapok óta hiába kérik vissza a pénzüket. Volt olyan károsult, akinek több mint 40 százalékos hozamot ígértek. Az ügyben az MNB piacfelügyeleti eljárást indított, február közepén eltiltotta a céget és a munkatársait a betétgyűjtéstől, valamint büntetőfeljelentést is tett. A Blikk szerint azonban a társaság láthatólag továbbra is működik, az adószámát sem függesztették fel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Érezhetően rengett a föld hétfőn Miskolcon

Érezhetően rengett a föld hétfőn Miskolcon

Megállította az olasz jobboldal a gendertörvényt

Megállította az olasz jobboldal a gendertörvényt

Túl gyorsan hajt? 2022-től akár a gázt is elveheti az új autója

Túl gyorsan hajt? 2022-től akár a gázt is elveheti az új autója