szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közel 12 ezer olvasót helyeznek el, hogy ne kelljen külön bajlódni a jegyvásárlással.

Az OTP építheti ki a BKK bankkártya-elfogadó rendszerét – derül ki a friss Közbeszerzési Értesítőből. A pályázati kiírásban az e-jegy kifejezést ugyan nem nevesítik, de a részletekből kiderül, hogy ha kiépítik a rendszert, akkor nem csak a hagyományos jegy vásárlására használhatjuk a bankkártyát, hanem e-jegyet is lehet venni majd. A bank összesen 11 592 olvasót helyez el a „tömegközlekedési környezetben”, ezzel lehetővé teszi, hogy a viteldíjat közvetlenül bankkártyával fizessék ki.

Ezen kívül száz terminált üzembe helyez a bank. 415 önkiszolgáló, valamint 600 mobil terminált pedig a BKK ad, az OTP feladata az lesz, hogy ezeket illessze be a közlekedési cég saját rendszerébe. A rendszert össze kell kötni a Bubival is.

A BKK nettó 550 millió forintot fizet az OTP-nek a rendszer kiépítéséért. Ezen kívül minden megvásárolt e-jegy árának 1,1-1,2 százaléka a banké lesz, a bankkártyával vásárolt hagyományos jegyek ára után pedig az ár 0,47 százalékát kapja az OTP.

Aki arra kíváncsi, hogy mikor indulhat az e-jegyrendszer élesben is, az a tenderből nem fog választ kapni. A BKK nemrég azt közölte, hogy idén nyáron már elindítják a próbaüzemet, azt viszont nem árulták el, hogy a teljes rendszer mikorra áll fel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: Jöhet a kínai vakcina

Radar360: Jöhet a kínai vakcina

Alkatrészhiány sújtja az autóipart, rövidített munkaidőt vezetnek be a legnagyobb német gyárakban

Alkatrészhiány sújtja az autóipart, rövidített munkaidőt vezetnek be a legnagyobb német gyárakban

Bruce Springsteen és a Foo Fighters is fellép Joe Biden beiktatási ünnepségén

Bruce Springsteen és a Foo Fighters is fellép Joe Biden beiktatási ünnepségén