Juhász Gábor
Juhász Gábor
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A 800 millió forint saját tőkéjű Gánt Kő Kft.-t szétszedik. A cég 730 millió forint osztalékot fizet az idén.

Az Orbán-család jól menő bányavállalata, az idénre 450 millió forint nettó árbevételt tervezett Gánt Kő Kft. kettéválik: Orbán Győző, a miniszterelnök apja tartja meg a maradékot, míg a kiváló Hahót Tőzeg Kft.-t Orbán Győzőné és az egyik fiú, ifjabb Orbán Győző kapja. Praktikusan ezt azt jelenti, hogy a gánti székhely vagyona maradt a habarcsgyártó cégen, míg az iszkaszentgyörgyi és hahóti telepek a tőzegkitermelő új vállalkozásba kerülnek. Ennek 78 százaléka az ifjabb Orbáné, a 12 pedig az édesanyjáé. Az osztozkodás után 334 millió forint saját tőke marad a Gánt Kőben, 464 millió forint pedig átkerül a Hahót Tőzegbe.

Az 1996-ban alakult cég jól jövedelmezett tavaly: Orbánék 730 millió forint osztalékot vesznek ki, ebből 223-at már kifizettek, a maradék 507 milliót pedig 2017 végéig utalják át. Az osztalék forrása részint az eredménytartalék volt, hiszen a tavalyi adózott nyereség 256 milliót tett ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
3,2 millió forintot fizetett valaki egy Radiohead-kazettáért

3,2 millió forintot fizetett valaki egy Radiohead-kazettáért

Az egyetemi "modellváltás" az értelmiség megleckéztetése

Az egyetemi "modellváltás" az értelmiség megleckéztetése

A McDonald’s Dél-Amerikában elkezdte ételhulladékból gyártani a tálcákat

A McDonald’s Dél-Amerikában elkezdte ételhulladékból gyártani a tálcákat