szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

151 kilogramm lejárt, nem nyomon követhető élelmiszert találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ellenőrei a hajdúszoboszlói Hotel Silver éttermének konyhájában.

Az étterem ellenőrzése során 21 tételnyi olyan élelmiszer került elő, amely a gyártói vagy a konyha saját jelölése szerint már lejárt. Egy részükről – például vadhúsról és -csontról – az sem derült ki, honnan szerezték be őket.

A Nébih megtiltotta ezek forgalomba hozatalát.

A helyszínen számos egyéb, higiéniai és adminisztratív probléma is akadt. A hűtőtérben a polcok rácsozata rozsdás, a hűtőajtók és a körülöttük lévő fal, valamint az ajtótokok szennyezettek, az élvédők több helyen sérültek voltak. A konyha területén fedetlen tárolókba gyűjtötték a hulladékot.

Az önellenőrzési rendszer ellenőrzési lapjait előre kitöltötték, így maga az önellenőrzés értelmét vesztette.

A hatóság határidő tűzésével felhívta az élelmiszervállalkozást a hibák kijavítására és a jogszerű működés helyreállítására. Az eljárás folyamatban van, az ügyben több százezer forintos bírság várható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sokan csalást kiáltottak, miután az 5, 6, 7, 8, 9 és 10-es számokat húzták a dél-afrikai lottón

Sokan csalást kiáltottak, miután az 5, 6, 7, 8, 9 és 10-es számokat húzták a dél-afrikai lottón

Gulyás: "Nagyra becsülöm Szájer József 30 éves munkáját"

Gulyás: "Nagyra becsülöm Szájer József 30 éves munkáját"

Ezreket evakuáltak Srí Lankán, miután megjött Burevi

Ezreket evakuáltak Srí Lankán, miután megjött Burevi