szerző:
hvg.hu

Azt korábban is rebesgették, hogy a felcsúti polgármester az Echo TV után az egyik legnagyobb kereskedelmi csatornánál is felbukkant.

Az Opus Global Nyrt. és Mészáros Lőrinc Status MPE Magántőkealap megvásárolta a Visus Invest Kft. 25,5 százalékát. Az ügylet eredményeképpen Mészáros Lőrinc és az ő érdekeltségébe tartozó társaság szerezte meg a IKO Holding Kft. és az atmedia kft. 17 százalékos tulajdonrészét – jelentette be a társaság a Budapesti Értéktőzsdén.

Az IKO Media a magyar kereskedelmi televíziózás fontos cége, az utóbbi időben pedig a TV2 fő beszállítója. A cég tulajdonosi szerkezete és vezetése szeptember elején alakult át, a Heti Válasz már akkor arról írt, hogy a többségi, 51 százalékos tulajdonrészt birtokló tulajdonosok egyike, a H-SK Reklám Kft. a felcsúti polgármesterhez köthető. Ezt akkor azzal indokolták, hogy a cég felügyelőbizottságába is bekerült Antal Kadosa, aki Mészáros minden fontosabb ügyleténél közreműködött. A tulajdonosi hármas második tagja Andy Vajna, a TV2 tulajdonosa, a harmadik cég pedig egy máltai társaság, amelyet viszont Habony Árpádhoz köthető.

Az Atmedia  tévécsatornák reklámidejét értékesíti, tavaly pedig megháromszorozta bevételét. Nem véletlenül: ez a cég a kizárólagos értékesítője többek között a közmédiának és a TV2-nek.

Ott tavaly év végén történt fontos változás: bevásárolta magát a már említett Visus Invest révén Tombor András. A HVG akkor azt írta: Tombor attól a Mangusta Invest nevű cégtől szerzett pénzt az ügyletre. Utóbbi cég az IKO korábbi többségi tulajdonosának, Rákosi Tamásnak a cége.

Erről az ügyletről bővebben ebben a cikkünkben olvashat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ilyen alacsony vízállás még soha nem volt a Dunán, amióta mérik

Ilyen alacsony vízállás még soha nem volt a Dunán, amióta mérik

2011-es tanulmánnyal indokolja az Origo és az MTI a lakástakarékok kinyírását

2011-es tanulmánnyal indokolja az Origo és az MTI a lakástakarékok kinyírását

A világ legcukibb elektromos autója hamarosan végre kapható lesz

A világ legcukibb elektromos autója hamarosan végre kapható lesz

Sztrájkolnak az ELTE oktatói

Sztrájkolnak az ELTE oktatói

Étterem ment tőzsdére Budapesten

Étterem ment tőzsdére Budapesten

Az On the Spot alkotói először a sajtóból tudták meg, hogy nincs folytatás

Az On the Spot alkotói először a sajtóból tudták meg, hogy nincs folytatás