szerző:
H. N.
Tetszett a cikk?

Egy igen érdekes tenderen van túl Orbán Viktor kedvenc falujának vezetője.

6,5 milliárd forint értékű közbeszerzést nyert Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester cége, a Mészáros és Mészáros Kft. és az Euroaszfalt közös konzorciuma az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Kft. szennyvíztisztitó-telep korszerűsítése címén. A tender szerint Orbán Viktor barátja Bicske és környéke szennyvízhálózatát fejleszti majd az unió által finanszírozott Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében.

Az uniós közbeszerzési értesítő szerint a tender eredetileg becsült összege 5,4 milliárd forint volt, amit Mészárosék 1 milliárd forintért drágábban, 6,5 forintért vállaltak el. Az egész ügylet érdekessége az, hogy a felcsúti szennyvízhálózat is benne van, így tehát Mészáros Lőrinc polgármester bízza meg Mészáros Lőrinc vállalkozót.

A nemzet gázszerelője már megint
6 510 700 000 Ft-ot
nyert közbeszerzésen.
Idén pedig összesen ennyit:
Ft

A hvg.hu eddig is nyomon követte a felcsúti polgármester idei gazdagodását, korábban megírtuk, hogy Mészáros cégei az év kezdete óta, 17 nap alatt 100 milliárd forint közbeszerzést nyertek el, a mai győzelemmel már 106,87 milliárd forintnál jár a számláló.

A Magyar Nemzet korábban azt írta, hogy felcsúti polgármester sorra nyeri el a szennyvíztisztító-telepek korszerűsítésére kiírt pályázatokat. A lap számításai szerint tavaly 23 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert el szennyvíztiszítók korszerűsítésére.

hvg.hu
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Marabu Féknyúz: Clooney és Orbán

Marabu Féknyúz: Clooney és Orbán

Pálinkás József: "A Fidesz fél a választásoktól"

Pálinkás József: "A Fidesz fél a választásoktól"

Szlávik: Sokan nem kérnek majd oltást, de 90 százalékos hatékonyság mellett ez is beleférhet

Szlávik: Sokan nem kérnek majd oltást, de 90 százalékos hatékonyság mellett ez is beleférhet