Kihívások és lehetőségek – mire számítanak az európai vállalkozások?
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Várhatóan decemberben nyit meg a Michelin-csillagos étterem tésztázója, megfizethető árakat ígérnek.
A tervek szerint december 6-án nyílik meg a magyar konyha gyúrt-főtt tésztás receptjeivel operáló Nudli étterem Budapesten. A látványkonyhával kiegészített önkiszolgálót a Világevő blogot író Jókuti András ötlete alapján a Costes Csoport és Gerendai Károly valósítja meg – írja a We Love Budapest.
Jókuti azt mondja, nagyon magas minőségű magyar tésztázót szeretnének létrehozni. "Mindenhol a világon nagy becsben tartják a lokális tésztaételeket, nálunk pedig ez valahogy egy gyermeki emlékké szelídült, de nagyon kevesen állnak neki otthon tésztát gyúrni, és éttermekben sem kapják meg azt az élményt" – tette hozzá. De a külföldiek felé is nyitnának a Nudlival, szeretnék, ha az étteremben ők is találkoznának az autentikus magyar ízekkel kiváló minőségben.
Azt is elmondta, nem szeretnének elszállni, megfizethető, akár gyakori ebédelést is engedő árakat terveznek.
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Összefoglaló a kedvezményes konstrukciók feltételeiről: mire, milyen feltételekkel lehet igényelni ilyen forrást?
Főszabály szerint a munkabért forintban kell fizetni. Vannak azonban kivételek, amely esetekben ettől el lehet térni.
Az idénymunkásokat foglalkoztató vállalkozásoknak kihívás a szabályok szigorodása.
Büszkén hirdeti magát Budapest legelőkelőbb éttermei közt a Nobu, az étterem alapvetés a világsztárok között is. Most betekintést kaptunk arról, hogy az alapító Nobuyuki Matsuhisa szellemében hogyan készül náluk a japán konyha egyik legegyszerűbb, mégis legelőkelőbb fogása, a szasimi.
Ruszin-Szendi Romulusz korrupciógyanús ügyeinek felelőséről is kérdeztünk a hadügyminisztert.