szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tavalyi egész napos forgalom már délután, a 2016-os pedig az első másfél órában megvolt az Alibabánál a legnépszerűbb kínai akciós vásárlónapon, a Szinglik Napján. Hiába a kínai-amerikai vámháború, az amerikai termékek népszerűsége töretlen.

Megdöntötte tavalyi forgalmi rekordját a november 11-én tartott Szinglik Napján a legnagyobb kínai e-kereskedelmi platform, az Alibaba – írja a CNBC. Az áruforgalom értéke már helyi idő szerint délután meghaladta a 2018-as 213,5 milliárd jüant (körülbelül 9,2 ezer milliárd forint). A 2016-os egész napi áruforgalmat az idei Szinglik Napjának első másfél órájában sikerült elérni.

A Szinglik Napja a világ legnagyobb, árleszállításokkal fémjelzett kiskereskedelmi eseménye, különösen Kínában népszerű. Az Alibaba tavalyi eredménye meghaladta mindkét hasonló, egy napos amerikai esemény, a Black Friday és a Cyber Monday számait.

A tavalyinál is jobb eladások érdekében az Alibaba még több terméket kínált kedvezményes áron, illetve még nagyobb hangsúlyt fektetett az élő online közvetítésekre és bejelentkezésekre, amiknek fontos szerepük van a kínai online vásárlók számára.

A legnépszerűbb termékek közt több mobiltelefon található, például a Huawei Mate 30 és az Apple iPhone 11 különféle változatai, a legnépszerűbb termékkategóriák az ékszerek és egyéb kiegészítők voltak. A Szinglik Napja előtt több elemző attól tartott, hogy a kínai-amerikai vámháború miatt a kínai vásárlók elfordulhatnak az amerikai cégek termékeitől, de a nap során nem jelentkezett ilyen tendencia.

Új csúcsokat döntött az Alibaba a a szinglik napi eladásokban

Minden korábbi online eladási csúcsot megdöntött szinglik napi forgalmával az Alibaba nevű kínai internetes óriás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A nőgyógyászokra nem vonatkozna az új egészségügyi szolgálati jogviszony

A nőgyógyászokra nem vonatkozna az új egészségügyi szolgálati jogviszony

Kicsivel 8 millió forint felett startol itthon a Corolla-alapú Suzuki Swace

Kicsivel 8 millió forint felett startol itthon a Corolla-alapú Suzuki Swace

Az utasok csaknem egyharmada a járvány után sem térne vissza a tömegközlekedéshez

Az utasok csaknem egyharmada a járvány után sem térne vissza a tömegközlekedéshez