szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

2021 második felétől egy bécsi biztosítótársaságába olvadva folytatja munkáját az Aegon.

Az Aegon Magyarország a jövőben a régió legnagyobb biztosítótársasága, a bécsi központtal működő Vienna Insurance Group (VIG) tagjaként működik – közölték hétfőn. Hozzátették, hogy a

tulajdonosváltás az Aegon ügyfeleit nem érinti, az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. és a Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. ügyfélszerződései változatlan feltételekkel érvényesek”.

A tranzakció a Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Törökországban működő leányvállalatokat érinti. Azt is írták, hogy az adásvétel a Magyar Nemzeti Bank (MNB) jóváhagyását követően valósul meg, várhatóan 2021 második felében.

“Ügyfeleink változatlan kiszolgálásban részesülnek, az érvényben lévő biztosítási szerződések és ügyfélszámlák változatlan feltételekkel érvényesek” – hangsúlyozta Zatykó Péter a társaság vezérigazgatója. Zatykó szerint a tulajdonos személyének változása nem érinti az ügyfélkiszolgálási folyamataikat, és a partnerszerződéseiket sem.

Az ügyfeleknek és a szerződéses partnereinknek a tulajdonváltás miatt tehát nincs semmi teendőjük” – közölte a vezérigazgató, hozzátéve, hogy az Aegon továbbra is minden biztosítását értékesíti, a szerződéskötés folyamatos, az ügyfélkárok rendezése változatlan módon történik, illetve “a hatósági engedélyezés megtörténtéig az Aegon neve sem változik”.

“A hatósági engedélyezést és a tulajdonosváltozás megtörténtét követően valamennyi szerződés változatlan feltételekkel marad érvényben, de már az új tulajdonos márkaneve alatt teljesíti majd szolgáltatásait a társaság” – zárul a közlemény.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Műemléki védettséggel mentheti meg a kormány a Márványmenyasszonyt és a Wichmann épületét

Műemléki védettséggel mentheti meg a kormány a Márványmenyasszonyt és a Wichmann épületét

Győzelemmel nyitott a magyar válogatott a kézilabda-vébén

Győzelemmel nyitott a magyar válogatott a kézilabda-vébén

Meglehet Merkel utódja

Meglehet Merkel utódja