szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A biztosítótársaság 830 millió euróért adta el közép-európai leányvállalatait.

Eladja a magyar, a román, a lengyel és a török leányvállalatait az Aegon a Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppénak (VIG). A megállapodást vasárnap kötötték meg, a vételi összeg 830 millió euró.

Ez a tranzakció egyszerűsíti az cégszerkezetünket és erősíti a mérlegünket

– idézi Lard Friese, az Aegon vezérigazgatóját a Portfolio. Ezzel Magyarország harmadik legnagyobb biztosítója, legnagyobb lakásbiztosítási állománya, nyolcadik legnagyobb alapkezelője és harmadik legnagyobb önkéntes nyugdíjpénztára kerül új kezekbe, illetve az elmúlt 12 év legnagyobb tulajdonosváltása is megvalósul a magyar biztosítási szektorban.

Az üzlettel a VIG válik Magyarországon a legnagyobb piaci szereplővé. Ezen felül a VIG bővíti is tevékenységi körét a régióban. A négy országban a díjbevétel-volumen 2019-ben 600 millió, a nettó eredmény pedig nagyjából 50 millió eurót tett ki.

A tranzakció feltétele a szükséges felügyeleti, illetve versenyjogi engedélyek megszerzése. A lezárására várhatóan 2021. második félévében kerül sor.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
34 halott, 600 sérült: erős földrengés volt Indonéziában

34 halott, 600 sérült: erős földrengés volt Indonéziában

Tiltólistára tette Amerika a Xiaomit, a Huawei sorsára juthat a cég

Tiltólistára tette Amerika a Xiaomit, a Huawei sorsára juthat a cég

Autóbalesetben veszthette életét a mohácsi rendőrkapitány

Autóbalesetben veszthette életét a mohácsi rendőrkapitány