Szexi, és a profitot is növeli, de hogyan kapcsolódhat egy kisebb cég ehhez a trendhez?
Ötlépcsős útiterv a fenntarthatósági célkitűzések üzleti stratégiába építéséhez.
A kínai gyorséttermekben vastagon zsíros felületeket, földön tárolt alapanyagokat, penészt és mocskot találtak az ellenőrök, így felfüggesztették a működésüket. Még aznap megint ki kellett szállniuk, mert a két büfé újranyitott.
Több súlyos, a fogyasztók egészségét veszélyeztető hiányosságot tártak fel az Alkotás utcában működő két kínai gyorsétteremben a Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatóság (NKFH) ellenőrei.
A helyszíni ellenőrzés során megállapították, hogy a konyhák állapota rendkívül elhanyagolt, az ablakok és nyílászárók korhadtak. Résnyire nyitva álltak, mivel a rájuk rakódott vastag zsíros szennyeződés miatt már nem voltak zárhatóak. Az éttermek ezek alatt tárolták a már készre sütött húsokat. Az ételkészítés területén a falakat, kapcsolókat, vezetékeket, páraelszívót, valamint a hűtők külső és belső felületeit vastag zsír- és kosztakaró borította.
A higiéniai állapotok a zöldség-előkészítő helyiségben még rosszabbak voltak: nem volt biztosított a meleg víz, a nyers, felszeletelt csirkemellet dobozban, a mosogató szélén tárolták, illetve közvetlenül a padozaton ázott vízben a már tisztított burgonya is.
A mosogatás körülményei szintén súlyos problémát vetettek fel: a fogyasztói edények mosogatásánál a szennyvíz elvezetése nem zárt rendszerben történt, a helyiség falazata erősen penészes és szennyezett volt, átható szennyvízszag uralkodott.
Fertőtlenítő hatású mosogatószer és kézmosó sem állt rendelkezésre egy területen sem. A konyhához tartozó pince állapota pedig nem felelt meg az élelmiszerbiztonsági előírásoknak: a fagyasztóládák, a villanykapcsolók és az egész terület erősen szennyezett és rendezetlen volt, ahol az éttermek az élelmiszer-alapanyagokat is tárolták.
A hatóságok a súlyos higiéniai és élelmiszerbiztonsági problémák miatt azonnali hatállyal elrendelték mindkét vendéglátóhely működésének felfüggesztését, ám még ugyanazon a napon fogyasztói bejelentés érkezett arról, hogy továbbra is árulják az ételeiket. Az NKFH munkatársai így ismét kiszálltak a helyszínre. Az egyik büfében éppen két vendég kiszolgálása zajlott, és a másikban is fogadtak rendeléseket.
Az ellenőrök ismét azonnal intézkedtek a bezárásról, és elindították a hatósági eljárásokat.
Ötlépcsős útiterv a fenntarthatósági célkitűzések üzleti stratégiába építéséhez.
2025. július 10-én lezárult a „Minden vállalkozásnak legyen saját honlapja” pályázat. Július 15-étől új forgóeszköz-finanszírozási lehetőség nyílt meg a feldolgozóipari mikro- és kisvállalkozások számára.
Folyamatosan bővül a céges bankkártyapiac. A kínálaton egyre inkább látszik, hogy a neobankok megjelenése versenyre készteti a hagyományos bankokat is.
Az elektronikus aláírásoknak egyre nagyobb a szerepe, de a különböző típusok közötti különbségek nem mindig egyértelműek.
Magyar Péter azt mondja, van receptje a lakhatási válság ellen. A feladat nem kicsi: lakhatási szakértőt, az építéstörténet szakértőjét és a témával foglalkozó szociológust is kérdeztünk az emberemlékezet óta tartó lakhatási válság okairól és a fordulat lehetőségéről.
„Mindent megtettetek, hogy ártsatok a fiataloknak. Hoffmann Rózsától Balog Zoltánon át odáig, hogy bekúrtátok inkább az egész oktatást a rendőrség alá, mert más tervetek nem is volt, mint hogy kuss legyen.”
Deutsch-Lazsányi Erika új cégének székhelye ott van, ahol férje ügyvédi irodája.