Tetszett a cikk?

Nem kapott beutazási engedélyt az amerikai hatóságoktól négy Grammy-díjra jelölt kubai zenész, s ezzel meghiúsulni látszik a vasárnapi Los Angeles-i díjkiosztón való részvételük.

A négy zenész közül az egyik a többszörös Grammy-díjazott Ibrahim Ferrer.A művészet politikai megfontolásoknak esett áldozatul - mondta a kulturális ügyekért felelős kubai miniszterhelyettes havannai sajtótájékoztatóján, amelyen Ferrer is jelen volt.A múlt évben Budapesten is fellépett - s a tervek szerint idén áprilisban ismét Magyarországra látogató - Ferrer és egyik társa már a múlt ősszel Miamiban megrendezett "latin Grammyn" sem vehetett részt hasonló okokból. Akkor az amerikai hatóságok a késedelmesen benyújtott kérelemre hivatkozva tagadták meg a vízumot a kubai zenészektől.Nem kapta meg most a beutazási vízumot a latin zene kategóriájában jelölt Amadito Valdes, Manuel Galvan és Barbarito Torres sem.Az Egyesült Államok havannai érdekképviselete az amerikai bevándorlási törvény 212. cikkelyére hivatkozva utasította el a december végén benyújtott vízumkérelmeket, e rendelkezés alapján az amerikai hatóságok megtagadhatja a vízumot minden olyan külföldi állampolgártól, akiről úgy vélik, hogy beutazása sérti az Egyesült Államok érdekeit.A napokban utasította el a budapesti amerikai konzulátus Gáspár Győzőnek, a Romantic elnevezésű popzenekar frontemberének vízumkérelmét is. A romákból álló zenekar két éve is csak jókora huzavona után jutott beutazási engedélyhez, és az amerikai hatóságok megtiltották nekik, hogy fellépjenek egy popfesztiválon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ismét meghalt egy mentős koronavírusban

Ismét meghalt egy mentős koronavírusban

Bloomberg-elemzés: Merkelnek rá kellene pirítania Orbánékra, amiért blöffölnek

Bloomberg-elemzés: Merkelnek rá kellene pirítania Orbánékra, amiért blöffölnek

Nem csitul a járvány, szigorítás következik Szerbiában

Nem csitul a járvány, szigorítás következik Szerbiában