A hétvége programján nevettetés és tettetés.

A hétvége programján nevettetés és tettetés. Milos Forman a gumiarcú Jim Carrey felhasználásával, Danny DeVito és Courtney Love bevetésével vígjátéki portrét rendezett a „vígjátékosról”. Az Ember a holdon (július 17. 20:05, mtv) a Taxi sorozatból megismert Andy Kaufmant, a minimalista humor egyik úttörőjét vette célpontul, aki alteregók és gegtelen gegek bevetésével sokkolta közönségét.

A humor más oldaláról közelíti a valóságot George Roy Hill Modern Millie-je (július 17. 20:00, DUNA Tv). A számtalan Oscar és Golden Globe jelölést és díjat bezsebelő komédia nem csak Julie Andrews hangjára, de kifogyhatatlan mókázó kedvére is épít. A drámai műfaj másik pólusán az 1963- as év cannes-i győztese, Luchino Visconti háborús filmdrámája, A párduc (július 18. 21:25, m2). A Nino Rota dallamaira Burt Lancaster, Alain Delon és Claudia Cardinale hathatós jelenlétével megvalósított korkép a garibalidista időkbe repít vissza, az arisztokrácia tündöklésének utolsó perceibe.

Aki pedig krimiben tudós, s a gall életszemlélet sem áll messze tőle, annak bátran ajánlhatjuk hétvégi kedély-javítóul Jacques Audiard filmjét. A tavalyi Francia Filmhéten bemutatott A számat figyeld (július 17. 22:35, DUNA Tv) sztárja Monica Bellucci hites ura, Vincent Cassel, aki ezúttal bűnözőbőrbe bújt jótündérként küzd a társadalom visszásságai ellen. Bővebben

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Emelkedne az olimpiai bajnokok járadéka

Emelkedne az olimpiai bajnokok járadéka

Rózsadombi étteremnél csípték el Gruevszkit

Rózsadombi étteremnél csípték el Gruevszkit

Az összes iPhone-t betiltatnák Kínában

Az összes iPhone-t betiltatnák Kínában

Mutatjuk az új magyar Mercedes buszt, bemutatjuk a gyártóját is

Mutatjuk az új magyar Mercedes buszt, bemutatjuk a gyártóját is

Népszava: Bércsökkentéssel sújthatja a kormány az eladósodott kórházak vezetőit

Népszava: Bércsökkentéssel sújthatja a kormány az eladósodott kórházak vezetőit

20 milliárd euróért spájzol be akkumulátorokat a Mercedes

20 milliárd euróért spájzol be akkumulátorokat a Mercedes