Tetszett a cikk?

A krimiszakértők csemegéje lehet egy péntek 13-ra rendelt darab, Alfred Hitchcock 1964-es Marnie-ja (augusztus 13.

A krimiszakértők csemegéje lehet egy péntek 13-ra rendelt darab, Alfred Hitchcock 1964-es Marnie-ja (augusztus 13. 22:35, DUNA Televízió), a címszerepben a mester egyik kedvenc szőkéjével, Tippi Hedrennel, oldalán minden idők egyik legkedveltebb James Bondja, Sean Connery. Ha viszont valaki igazi, kellemesen bugyuta, naiv nyári felüdülésre vágyik, válassza Szeleczky Zita filmjeit! A negyvenes évek hazai dívája két békebeli vígjátékban villantja ránk mosolyát 1940-ből. Szlatinay Sándor Sok hűhó Emmiért című filmjében (augusztus 14. 01:50, DUNA Televízió) megfelelően adagolt bonyodalmak után Jávor Pált vezeti oltár elé, Balogh Béla Rózsafabotjában (augusztus 15. 01:45, DUNA Televízió) pedig Tímár József szerelmét nyeri el, ezúttal vakon.

Az olaszok szexszimbóluma, Sophia Loren, viszont komolyabb vizekre evezett az Egy asszony meg a lánya (augusztus 13. 02:40, m2) főszerepében. 1961-ben, szokatlanul fiatalon bújt a gyermekéért tigrisként küzdő anya szerepébe, bizonyítva ezzel, hogy nem csak a külsejéért érdemes imádni. Vittorio De Sica Alberto Moravia regénye alapján készítette el a háború embertelenségét bemutató felkavaró munkáját. Felkavar, bár másképp Bódy Gábor utolsó játékfilmje, a Kutya éji dala is (augusztus 12. 01:40, DUNA Televízió.). A Vágtázó Halottkémek és a Bizottság zenei rásegítésével készült film 1983-ban forgott, de sokak szerint jócskán megelőzte a korát. Bővebben

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hőhullám is segítheti az ausztrál bozóttüzek terjedését

Hőhullám is segítheti az ausztrál bozóttüzek terjedését

Brüsszelben válságtanácskozást tartottak az AstraZeneca miatt

Brüsszelben válságtanácskozást tartottak az AstraZeneca miatt

És akkor Trump örülhet, hogy kap nyugdíjat az elnöki évek után

És akkor Trump örülhet, hogy kap nyugdíjat az elnöki évek után