szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megtelt a Műegyetem rakpart kora estére, ahol szimpátiatüntetést tartottak a Zöld Pardon bezárása ellen.

Teljesen megtelt a Műegyetem rakpart, ahol a bezárásra ítélt Zöld Pardon (ZP) szórakozóhely megmentéséért rendezetek koncertet. Fellépett többek között a Csík zenekar, a 30Y, a Tankcsapda pedig videóüzenetet küldött.

A résztvevők eleget tettek a rendezők kérésének, miszerint viseljenek valami zöldet: van, aki zöld pólót vett fel, más zöld kendőt viselt vagy zöld tornacipőt húzott.
©

A ZP szórakozóhely közterület-használati kérelméről egyébként a csütörtöki képviselő-testületi ülésén dönt a XI. kerületi önkormányzat. Újbuda kommunikációs vezetője elmondta: a ZP augusztus 1-jén nyújtotta be kérelmét az önkormányzathoz, eszerint további öt évre - 2016. október 31-ig - bérelnék a Petőfi híd budai hídfőjénél fekvő területet. Ugyanakkor több száz, dokumentált bejelentést kapnak a szórakozóhelyekhez vezető útvonal környékéről, de érkeznek panaszok a városrész távolabbi pontjairól is. A környéken élők az éjszakai hangoskodás és az eldobált szemét miatt panaszkodnak - tette hozzá.

Fotógalériánkhoz kattintson a képre!
©

Milassin Levente hangsúlyozta, alapvetően tehát nem a ZP-vel van probléma, hanem a helyszínnel. Közölte: ezért ha a ZP üzemeltetői a kerületen belül javasolnak egy másik, a lakosság életét kevésbé zavaró helyszínt, akkor az önkormányzat készséggel áll a további egyeztetések elé, és minden tőle telhető segítséget megad az ezzel kapcsolatos ügyintézésnél is.

A Zöld Pardon körüli huzavonáról és más sztorikról itt olvashat!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!