szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szeptember 12-én kezdődik Nagykanizsán a 11. Kanizsai Bor- és Dödöllefesztivál. A Fő úton készítik majd a hagyományos burgonyaételt, a dödöllét, az Erzsébet téren lehet bort kóstolni, a közeli kiskastélyban pedig a gyerekeket várják a két nap alatt.

A vendégek szórakoztatásáról helyi művészeti csoportok és országosan ismert előadók gondoskodnak, de ezen a hétvégén tartják meg az augusztus 20-án elmaradt tűzijátékot is. Idén újból rendeznek a belvárosban kerékpárversenyt is – mondták a szervezők.

A dödöllét vagy más tájételeket készítő versenyzőknek a Pannon Egyetem keszthelyi burgonyakutatási központja egy tonna alapanyagot ajánlott fel.

Polgár Zsolt igazgató arról beszélt, hogy a 60 éve működő központban nemesített fajták közül kétfélét hoznak majd. Ezek hámozás után sem barnulnak meg és akár egy nappal korábban előkészíthetik az ilyen krumplit a versenyzők.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!