szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nemzeti emblémának is szánják az ország vadonatúj giga-musicaljét, a Játékkészítőt, amelynek keretein belül többek között Alföldi Róbert, Oroszlán Szonja, Nagy Feró és Király Viktor is visszamegy a balettbe ugrálni.

Az István a király óta nem volt ilyen volumenű produkció a hazai színházi életben - ígérték a Játékkészítő alkotói a kismagyar Broadway-musical szerdai sajtótájékoztatóján. És valóban, a készítők megfogalmazásában csak zenés akciómeseként aposztrofált darab szereposztásában, illetve stábjában a hazai színház, tehetségkutató és tévés szakma krémje köszön vissza. A Játékkészítő ötletgazdája, egyben a mecénás Tulipán Tündér Produkciót képviselő - a Megasztár vagy épp a Nagy Duett producereként ismert - Illés Gabriella saját bevallása szerint pár éve, egy londoni színházban találta ki, hogy ideje egy ízig-vérig magyar szuperprodukció életrehívásának.

A patriotizmus pedig nagyon is valós: a készítők kiemelték, bár egy hétéves terv részeként a - nemzetközi piacra szánt - Játékkészítő egy széria első része, a szereplőktől kezdve az utolsó világosítóig kizárólag magyar szakemberekkel szeretnének dolgozni, hogy a produkció idővel "valódi hungarikummá válhasson".

Az egymillió eurós költségvetéssel is leginkább egy méregdrága gyermekszínház érzetét keltő darab írója a Szabadség, Szerelmet is jegyző Divinyi Réka, aki Illéssel közösen kerekített egyfajta, a népmesei szereplők és egyéb klasszikus fiktív karakterek aktualitásért folytatott küzdelmét megörökítő, ének-és tánckompatibilis történetet.

A Játékkészítőt nem kisebb név, mint a nemzetközi hírű Magács László rendezi, akinek szereposztásában többek között a saját bevallása szerint gyerekeknek először játszó Alföldi Róbert, a tévé és színház közt egyensúlyozó Oroszlán Szonja, a producer-messiás Bereczki Zoltán, a tehetségkutatókat levetkőzni nem tudó Király Viktor és Király Linda, valamint Radics Gigi, Szabó Győző és Pokornyi Lia is helyt kapott.

Ők mind a nemzet elsőszámú alkalmazott hangszeresének, Rakonczai Viktornak szerzeményeit dalolják majd.

A Játékkészítőt 2014 december 27-től egymást követően összesen négy alkalommal adják majd elő a felújított budapesti Tüskecsarnokban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lassul a járvány terjedése a briteknél

Lassul a járvány terjedése a briteknél

Hogyan végezzük el a feladatainkat? És hogyan legyünk hatékonyak benne?

Hogyan végezzük el a feladatainkat? És hogyan legyünk hatékonyak benne?

61 milliárd forintból támogatja a kormány azokat a cégeket, amelyek kirúgás nélküli fejlesztést vállalnak

61 milliárd forintból támogatja a kormány azokat a cégeket, amelyek kirúgás nélküli fejlesztést vállalnak