szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az új-zélandi Tauranga ügyészsége ejtette a gyilkosságra felbujtás vádját Phil Rudd, az AC/DC dobosa ellen. A másik három vádpontot azonban továbbra is fenntartják a zenész ellen.

A 60 éves zenész lakóhelyének, Tauranga városának főügyésze, Greg Hollister-Jones pénteken visszavonta a gyilkosságra való felbujtás kísérletének vádját. "Hellister-Jones úr úgy döntött, nincs elegendő bizonyíték az eljárás folytatásához" – olvasható a hivatal közleményében.

"Egyéb részletekkel nem szolgálhatunk, mivel három további vádpont még a bíróság előtt van. Phil Ruddnak tisztáznia kell, hangzott-e el szájából halálos fenyegetés. A kábítószer-birtoklás vádjának nincs jelentősége" – közölte Paul Mabey, a zenész ügyvédje.

A részint szenzációhajhász tudósítások miatt Rudd szükségtelen és számára hátrányos nyilvánosságot kapott – írta az ügyvéd, aki bírálta a hatóságokat, és nem zárta ki a kártérítési igény lehetőségét.

A zenészt csütörtökön taurangai házának átkutatása után bíróság elé idézték. Azzal vádolták meg, hogy megkísérelt bérgyilkost fogadni két ember megölésére. A vádiratból nem derült ki, kik lehettek a felbujtási kísérlet célpontjai. Rudd az óvadék megfizetése után szabadon távozhatott.

Az AC/DC rockegyüttes később weboldalán így írt a letartóztatásról: "Most értesültünk a hírekből Phil őrizetbe vételéről. Ehhez nem fűzünk kommentárt. Phil távolléte nem befolyásolja sem új albumunk, a Rock or Bust megjelenését, sem jövő évi turnénkat."

Ausztrál lapokban az elmúlt hetekben olyan spekulációk jelentek meg, hogy Rudd és a zenekar útjai esetleg különválnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Én 56-ban is vonultam, 89-ben is vonultam, most az unokáimért vonulok” – videó a pénteki SZFE-tüntetésről

„Én 56-ban is vonultam, 89-ben is vonultam, most az unokáimért vonulok” – videó a pénteki SZFE-tüntetésről

Videó: Rendőrautóba csapódott egy Toyota a Ferenciek terénél

Videó: Rendőrautóba csapódott egy Toyota a Ferenciek terénél

Így igényelhet vissza akár 280 ezer forintnyi szja-t

Így igényelhet vissza akár 280 ezer forintnyi szja-t