szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy makói pedagógus azt állítja, a Klik ki akarja deríteni, hogy az iskolájában kik írták alá a pedagógusok országos tiltakozó levelét. A Klik szerint ők nem indítottak nyomozást és semmiféle szankcióban nem részesül az, aki aláírta a tiltakozó ívet, az ügyészség ismeretlen tettes ellen nyomoz.

Ismeretlen tettes ellen, személyes adattal visszaélés vétsége miatt rendelt el nyomozást Makói Járási Ügyészség, a hatóság azt próbálja kideríteni, valóban érdeklődött-e a Kliktől valaki a Pápay Endre iskolában arról, hogy ki írta alá a pedagógusok országos tiltakozó levelét - számol be a makohirado.hu.

A Klik szegedi tankerületi vezetője, Pljesovszkiné Ujfalucki Judit korábban a Délmagyarországnak azt mondta, hogy a Klik nem indít és nem is indíthat nyomozást egyik munkavállalójával szemben sem, és semmiféle szankcióban nem részesül az, aki aláírta a tiltakozó ívet.

Az ügy előzménye az, hogy a Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat által működtetett Pápay Endre iskolában dolgozó Horvátné Oláh Mária aláírta a tanárok országos tiltakozó petícióját, majd azt nyilatkozta, hogy főnöke szerint többször is keresték a Klik-től, hogy megtudják, kik írták azt alá. Horváthné a szegedi tankerület pedagógusa.

A makohirado.hu információja szerint egy férfi tett feljelentést az ügyészségen, mert szerinte az, hogy egy állami intézmény nyomozást, illetve adatgyűjtést, listázást végezhet tiltakozó személyekkel kapcsolatban, felvetheti a személyes adattal visszaélés gyanúját.

A tanárok országos tiltakozó akcióját a miskolci Herman Ottó Gimnázium nevelőtestülete indította, petíciójukhoz folyamatosan csatlakoznak iskolák, tanárok, magánszemélyek. Mint a petícióban írták, az állandóan sikerként emlegetett pedagógus-béremelések csak a korábban beígértek elhúzódó betartását jelentik, eáadásul közben megemelték a kötelező óraszámot, megszüntették a pótlékok túlnyomó többségét is. Emellett azt írják: „az egész oktatási rendszert látjuk most már veszélyben! Kaotikussá vált minden! Bizonytalanság, elkeseredettség, sokszor apátia uralkodik a tanári szobákban. S az, hogy vannak még jól működő iskolák, jól megtartott órák, versenyeredmények, sikeres érettségik és felvételik, kizárólag a tanárok lelkiismeretességének köszönhető – merthogy nem a környezeti hatásoknak és az oktatáspolitika tevékenységének, az biztos!”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Balázs Péter távozik a Szolnoki Szigligeti Színház éléről

Balázs Péter távozik a Szolnoki Szigligeti Színház éléről

Lepusztuló budapesti épületeikhez ragaszkodnak az oroszok, és nem partnerek a rendezésben

Lepusztuló budapesti épületeikhez ragaszkodnak az oroszok, és nem partnerek a rendezésben

Rendkívüli ülést kezdeményeznek az ellenzéki pártok a járvány elleni védekezésről

Rendkívüli ülést kezdeményeznek az ellenzéki pártok a járvány elleni védekezésről