szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Petőfi Rádióból nemrég távozott szerkesztőt a Fishing on Orfű díszdoktorává avatják. Két hét múlva indul a nyár legbarátságosabb fesztiválja, ahol nemcsak meghallgathatjuk Kispál András gitárjátékát, sörtúrát is vezet nekünk Dióval.

Tavaly a „Boldogság, te kurva” nevet viselte a fesztivál nagyszínpada (egy Esti Kornél dal szövege alapján, ezt szavazta meg a közönság). Idén is a publikumra bízták a névadást. A közönség elhunyt zenei legendákat javasolhatott. A legtöbb szavazatot - kissé csavaros - ötlet után a Liszt Ferenc Nemzetközi Nagyszínpad kapta. A dobogó második fokán Kurt Cobain végzett, a harmadik legtöbb szavazatot Cseh Tamás kapta.

Az elmúlt hetekben rengeteg szó esett a Petőfi Rádió átszervezéséről, amelynek része volt az addigi munkatársak nagy részének eltávolítása. E sorba tartozott Horváth Gergely szerkesztő-műsorvezető is, akit a FOO most díszdoktorává fogad. Ő fogja ünnepélyesen megnyitni, majd a végén lezárni a bulit, kora délutánonként pedig pódiumbeszélgetéseket folytat majd az aktuális könnyűzenei élet számos izgalmas figurájával, valamint a fesztiválon fellépő zenészekkel.

©

“Gergő kulturális hozzáállását, a zenéhez való viszonyát nagyon közelinek érezzük a Fishing szellemiségéhez. Nagyon örülünk, hogy a díszdoktorunknak tudhatjuk” – mondta el Egyedi Péter, a fesztivál sajtófőnöke.

A közönség közreműködésével véglegessé vált a Víziszínpad programja is, olyan zenekarok mini-akusztikus koncertjeire csápolhat a nagyérdemű a matracokról, mint a Ricsárdgír zenekar, a Tudósok, a Bagossy Brothers Company, a Szabó Benedek és a Galaxisok, az Elefánt vagy az Esti Kornél.

Naná, hogy lesz Hosszúlépés Fröccs(kul)túra Beck Zolival és Háy Jánossal, valamint Varga Liviusszal, illetve a Szűcs Krisztián- Szálinger Balázs kettőssel. A sörtúrákat Kispál András és Dióssy Ákos, a Blahalouisiana, vagy a Mary Popkids és Supernem zenekarok vezetik.  De lesz barlangtúra, sommelier-kurzus, bringatúra, sárkánytúra és rekeszépítés, valamint – új helyszínként - mozi is.

A programokról bővebben itt.

A szervezők pedig az eddigieknél sokkal komfortosabbra varázsolják a kempinget:

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tűzgömbbé vált Grosjean autója a Bahreini Nagydíj rajtja után – videó

Tűzgömbbé vált Grosjean autója a Bahreini Nagydíj rajtja után – videó

Kirúgta a labdát egy focista a Kisvárda 2,5 milliárdos stadionjából

Kirúgta a labdát egy focista a Kisvárda 2,5 milliárdos stadionjából

156 koronavírusos beteg hunyt el, 6819 új fertőzöttet találtak

156 koronavírusos beteg hunyt el, 6819 új fertőzöttet találtak