szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Berlinben nagy sikerrel bemutatott Testről és lélekrőlt már biztosan bemutatják Németországban, Franciaországban, és a Benelux államokban is. De a nagy dobás még hátra lehet, hiszen Amerikából és Nagy-Britanniából is van érdeklődés a film iránt.

A Testről és lélekről című kölönös szerelmi történet remek kritikai visszhangot kapott világpremierje után Berlinben, így nem csoda, hogy nem csak esélyesenek számít egy komolyabb díjra a versenyszekcióban, de máris rengeteg országba eladták a film forgalmazási jogait. A Magyarországon először a Magyar Filmhéten, febuár 26-án, majd a rendes moziforgalmazásban március 2-tól látható alkotást a Films Boutique képviseli külföldön, és a Variety cikke szerint máris rengeteg ország forgalmazójával megállapodtak.

A Testről és lélekrőlt már  biztosan vetítik majd Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Svájcban, a Benelux államokban, a délszláv térségben, Törökországban, Izraelben és Brazíliában is. A filmfesztivál még tart, így nem lenne nagy meglepetés, ha Észak-Amerikában és az Egyesült Királyságban is sikerülne értékesíteni a filmet, ezt erősítette meg a Films Boutique-tól Jean-Christophe Simon is.

A Berlinben bemutatott filmről itt írtunk korábban, a rendezővel készített interjúnkat pedig itt találja. A Berlinalén szombaton adják át a díjakat.

Hollywood már dicséri a Berlinale magyar versenyfilmjét

Az angolszász filmes sajtóban máris megjelentek Enyedi Ildikó Testről és lélekről című rendezésének első kritikái - a "különleges" és a "gyönyörű" visszatérő jelzők az írásokban, a színészeket pedig egytől egyig kiválónak tartják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Most már biztos, hogy nem aszteroida, hanem egy 54 éves rakéta a Föld körül keringő titokzatos objektum

Most már biztos, hogy nem aszteroida, hanem egy 54 éves rakéta a Föld körül keringő titokzatos objektum

A Samsung Galaxy S21 lehet a telefon, amelynek most kiszivárogtak a teszteredményei

A Samsung Galaxy S21 lehet a telefon, amelynek most kiszivárogtak a teszteredményei

A járvány ellenére bővült a német autóipar, a magyar beszállítók is örülhetnek

A járvány ellenére bővült a német autóipar, a magyar beszállítók is örülhetnek