szerző:
hvg.hu

Avagy tíz dolog, amit biztosan nem tudott Johnny Deppről.

"Akarja hallani az igazságot? Tele van árulással" – Ezzel a drámai felütéssel indította Johnny Depp a Rolling Stone magazinnak adott interjúját, amiben 72 órán keresztül beszélt a botrányairól, rossz szokásairól, barátai haláláról, az anyjáról, megbánásairól. A végeredmény egy gigantikusan hosszú interjú lett, amit már a Variety is pontokba szedve foglalt össze. Hasonlóan teszünk mi is, ide gyűjtöttük mindent, amiket nem találhatott meg a Depp 55. születésnapja apropóján összeállított portrénkban.

Nem csinál titkot abból, hogy sokat iszik és sokat dohányzik. Szerinte kifejezetten sértő, hogy volt menedzserei azzal vádolják, hogy havi 30 ezer dollárt költ borra:

Sokkal több volt az annál.

A szerettei nem voltak elájulva attól, hogy összeházasodott Amber Hearddel. Állítólag könyörögtek neki, hogy ne vegye el, vagy legalább egy házassági szerződést kössenek, de ő nem hallgatott rájuk.

Tom Petty régi barátja volt, ezért nagyon megrázta a halála. Depp néha felhívta azért, hogy megtudakolja, Petty még mindig dohányzik-e, és mikor hallotta, hogy igen, megnyugodott, hogy akkor még ő is oké. Összekötötte őket az is, hogy eredetileg mindketten azért érkeztek Floridából Los Angelesbe, hogy zenészek legynek.

Vigyázott a terhes Penelope Cruzra a Karib-tenger kalózai 4. forgatásán. Cruz állítólag gondolkodott azon, hogy lemondja a forgatást, de Depp meggyőzte róla, hogy maradjon. A színésznő maga is nyilatkozott arról, hogy hálás volt Deppnek, hogy végig támogatta.

Szerinte LSD-vel kellett volna elkapni Osama Bin Ladent – átitatni droggal az egész helyet, és akkor

az összes (terrorista) boldogan, mosolyogva sétált volna ki a  barlangból.

Depressziós lett, mikor a magánéleti és a financiális válság egyszerre ütött be az életébe, úgyhogy egy turnét követően egy öreg írógépen elkezdte megírni a memoárját. “Töltöttem magamnak egy vodkát reggel, és addig írtam, míg a könnyektől már nem láttam a papírt. Megpróbáltam rájönni, mit tettem, hogy ezt érdemeltem. Igyekeztem mindenkivel kedves lenni, és őszinte. Nekem az igazság a legfontosabb. És erre ilyenek történnek.”

Nem tudja megjegyezni a szövegeit, azokat egy kis fülesbe diktálja egy külön erre felvett hangmérnök, akinek az is dolga, hogy különböző hanghatásokat játsszon be neki, például dudaszót, babasírást, bombázást. Ez utóbbira azért van szükség, mert Depp szerint befolyásolják a játékát: “Ezek megteremtik az igazságot. A legnagyobb hőseim egy része némafilmes. Ott kell lennie a tekintetedben. Úgy érzem, ha nincs ott az igazság a szemedben, nem számítanak a nyomorult szavak sem.”

Csak seggfejként emlegette a nemi erőszak vádjával bíróság elé állított Harvey Weinsteint, és felidézte, hogy ásta el a producer a Halott ember című filmjét, mert a rendező, Jim Jarmush nem volt hajlandó lemondani a szerződésbe foglalt utolsó vágás jogáról. (Ez gyakori huzavona tárgya a filmes világban, hogy a rendező vagy a producer elképzelései szerint álljon-e össze végül a film. A leghíresebb példa a Szárnyas fejvadász, aminek rendezői verziója szerint például nincs happy end a film végén.) “Egy igazi zsarnok volt” – mondta Weinsteinről Depp, bár egyszer látta, hogy a lányával nagyon szeretetteljesen bánt, mikor érte ment az iskolába.

Az anyjával elég ellentmondásos kapcsolata volt: Betty Sue sokszor megverte őt, akár különböző tárgyakkal is, hamutállal, telefonnal, ami épp a kezébe akadt, de hát, mégis csak ő volt az anyja, tette hozzá. Depp az első nagyobb fizetését is neki adta, hogy házat vegyen magának, 2016-os temetésén viszont azt mondta az asszonyról:

Valószínűleg az anyám volt a legaljasabb ember, akivel valaha találkoztam.

Sokan hibáztatták River Phoenix haláláért, mert Deppé volt a Viper Room nevű klub, ahol Phoenix halálra drogozta magát. Depp elmondta, mennyire megszenvedte barátja elvesztését:

Most gondoljon bele, hogy ezzel kell együtt élnem.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!