Tetszett a cikk?

Mire gondolt ma reggel, miközben kávéját szürcsölte? Tudta, hogy ma van ennek az éltető csodának a világnapja? Nézze meg, hogyan kerül az asztalára!

Az Arabica kávé szüretelése egy kávéültetvényen.
AFP / HorizonFeatures/Leemage
A kávébabok válogatása szintén gépek nélkül történik. Közép-Amerika az egyik legfontosabb az Arabica kávét termesztő vidékek közül.
AFP / Hector Retamal
Egy munkás a Mubuyu farmon előkészíti a kávébabokat az erjesztő folyamathoz. A Mubuyu farm hatszáz hektárnyi kávéültetvénnyel Zambia legnagyobb magánkézben levő farmja.
AFP / Oleksandr Rupeta / NurPhoto
Így szárítják a kávébabokat a Fortaleza Environmental Farmon, Brazíliában.
AFP / Nelson Almeida
A pörkölésre váró kávék osztályozása Nairobi legnagyobb kávégyárában, a Dormansban.
AFP / Carl de Souza
A kávé pörkölése.
AFP / Carld de Souza
A klasszikus presszókávé egy budapesti kávézóban.
Stiller Ákos
Török kávé felszolgálása Antalyában.
AFP / Cem Genco / Anadolu Agency
A képen a világ legdrágább és legritkább kávéja látható: a Kopi Luwak, melyet épp Jakartában szolgálnak fel.
AFP / Romeo Gacad
A kanadai Blake Dinkin, a Black Ivory Coffee nevű cég alapítója elefántürülékből kinyert kávészemekből készített kávét főz a Király Kupa elefántpóló-tornán a thaiföldi fővárostól, Bangkoktól délnyugatra fekvő Huahinben.
MTI / EPA / Narong Szangnak
A Hold utcai Vásárcsarnok Babkávézó boltjának árukínálata.
MTI / Nagy Zoltán
Készül a reggeli kávé egy belvárosi kávézóban.
Stiller Ákos
Kinek a vászon, kinek a kávéhab.
AFP / Noel Celis
Kávék és kiegészítők. My Little Brew Bar Budapest.
Fülöp Máté
Felszolgáló a budapesti New York Kávéházban, amelyet utoljára 2013-ban választottak a világ legszebb kávéházának.
MTI / Mohai Balázs