Útmutató a hvg.hu funkcióinak használatához

Oldalunkat Internet Explorer 9 alatti verziókra nem optimalizáltuk. Ha az alábbi útmutatóban olvasható működéstől eltérőt tapasztal, kérjük, írjon nekünk!

A hvg.hu adatvédelmi tájékoztatóját és felhasználási feltételeit itt érheti el.

Fejléc

 • Keresés: a fejlécben a nagyító ikonra kattintva nyílik ki a kereső doboz, ahova be tudja írni a keresett kifejezést.
 • Rovat menüsor: a fejlécben található szürke rovat menüsor lefelé görgetéskor eltűnik. Újra előjön görgetési irányváltáskor.
 • Kinyíló "hamburger" menü: a fejléc jobb szélén található Menü feliratra kattintva kinyíló menüben a rovatok, a visszajelzés és a H VG termékeinek megvásárlására létrehozott HVG Bolt érhető el.
 • Cikkoldali betűállítás: a cikkoldalakon megjelenik egy A betű a fejlécben, amire kattintva lenyílik egy panel, melyben beállítható a cikk betűmérete, betűstílusa és a cikk hátterének színe. A beállításokat az oldal megjegyzi
 • Bejelentkezés és regisztráció: a hvg.hu-n email címmel, Facebook és Google hozzáféréssel lehet regisztrálni és bejelentkezni. A bejelentkezési és regisztrációs folyamat során a kulcs.hvg.hu oldal végzi a kiszolgálást, amivel a HVG Kiadó összes oldalára egyszerre lehet regisztrálni.
 • Időjárás: a fejlécben lévő időjárás ikonra kattintva el lehet jutni az időjárás aloldalra, ahol több város aktuális időjárását megtalálja. Az időjárás gyors áttekintése a címlapon is megtalálható.

Cikkoldal

 • Megosztás Facebookon: a cikkeket két helyen tudja Facebookon megosztani ismerőseivel: a cikk mellett baloldalon, illetve a cikk alatt közvetlenül
 • Megosztás más közösségi oldalon: ha Twitteren, Google +-on vagy Tumblr-en szeretné megosztani tartalmainkat, a cikk végén található ikonok segítségével könnyen megteheti. A cikkekben lévő képgalériákat fotóit Pinteresten is meg tudja osztani az ott megjelenő gombbal.
 • Nyomtatás: a cikk baloldalán lévő nyomtató ikon segítségével tudja előhívni a nyontatási képet, ahol a gépén szereplő nyomtató beállítások segítségével tud nyomtatni.
 • Küldés emailben: a cikk baloldalán lévő email ikonra kattintva megjelenik egy párbeszéd ablak, amit kitöltve el tudja küldeni rögtön az oldalról ismerősének a cikket, amit éppen olvas.
 • Beúszó cikkajánló: ha zavarja a cikkoldalon jobbról beúszó cikkajánló, ki tudja kapcsolni a jobb felső sarokban található x gombbal. Ilyenkor egy napig egyáltalán nem jelenik meg ez a típusú cikkajánló.
 • Képgalériák: ha a cikkben olyan képet lát, aminek a jobb alsó sarkában van egy képgaléria ikon, akkor arra kattintva teljes ablakos nézetben megjelenik a hozzá kapcsolt galéria. A nagy képen jobbra-balra nyíllal tudja léptetni a képeket, illetve a lenti előnézeti képek segítségével is tud navigálni. A jobb hasábban a "Teljes képernyőre" felirattal a nagy képet még jobban ki tudja nagyítani. A teljes képernyős módból az ESC gombbal vagy a jobb felül látható "Kilépés a teljes képernyős módból" gombbal tud visszalépni a galéria nézetbe. Jobb alul a galériát a cikktől függetlenül is meg tudja osztani a közösségi oldalakon.

Címlap

 • Friss hírek: a címlapon fekete időbélyegekkel ellátott blokk mindig a friss hírfolyam. A doboz láblécében található Tovább gombbal eljut a Friss hírek aloldalra, ahol az adott napi hírek időrendi sorrendben találhatók. Ezen az oldalon a jobb hasábban lévő naptárral korábbi napok is előhívhatók.
 • Nagyítás: a címlap közepén lévő nagyképes galéria ajánló a Nagyítás rovatunk gyűjtődoboza. Innen érheti el exkluzív fotógalériáinkat.
 • Videó: a címlap alsó harmadában látható vdeó gyűjtődpobozban talája legfrissebb videóinkat.
 • Árfolyamok: a Nagyítás és a Videó ajánló között érhetők el az aktuális részvényindexek és devizaárfolyamok.
 • Játékok: a címlapon a videó ajánló doboz alatt rendszeresen talál logikai és ügyességi játékokat. Ha van öt perce, érdemes ezeket kipróbálni.

Lábléc

 • RSS csatornák: a láblécben található RSS ikonra kattintva eléria a hvg.hu összes RSS csatornájának listáját.
 • Közösségi oldalaink: a hvg.hu-t megtalálja minden fontosabb közösségi oldalon. A láblécben található ikonok segítségével egy kattintással megtalál minket mindenhol.
 • Átváltás mobil/tablet nézetre: ha olyan eszközről használja oldalunkat, aminek képernyője kicsi, át tud váltania mobil vagy tablet verzióra. Onnan ugyanúgy a láblécől vissza tud váltani a teljes site nézetre.
 • Elérhetőségeink: a láblécben eléri impresszumunkat, illetve írni tud nekünk

Hírlevelek

 • HVG-hirlevelek: a hvg.hu-nak kétféle napi, egy heti és többféle tematikus hírlevele van. Belépés után (fejléc) a kulcs.hvg.hu oldalon a profilban tudja szerkeszteni hírlevél feliratkozásait.
 • Feliratkozás hírlevélre: belépés után (fejléc) a kulcs.hvg.hu oldalon a profilban tudja szerkeszteni hírlevél feliratkozásait.
 • Leiratkozás hírlevélről: leiratkozni kétféle módon tud a hírlevelekről: egyrészt a hírlevélben található leiratkozó linken, másrészt az oldalon belépés után a kulcs.hvg.hu profil oldalon.
 • Általános Szerződési Feltételek: az adatvédelmi nyilatkozat és felhasználási feltételek itt érhetők el.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Mi zajlik a Bermuda-háromszögben? Íme a legracionálisabb magyarázatok

Mi zajlik a Bermuda-háromszögben? Íme a legracionálisabb magyarázatok

Egyelőre az állami MVM sem alkalmazza a túlóratörvényt

Egyelőre az állami MVM sem alkalmazza a túlóratörvényt

A Golgotával nem jött be Orbánék erőpolitikája

A Golgotával nem jött be Orbánék erőpolitikája

Telelünk és sörözünk

Telelünk és sörözünk

Két betű van rajta, mégis 270 ezer forintba kerül ez a fülhallgató

Két betű van rajta, mégis 270 ezer forintba kerül ez a fülhallgató

Zsebből vennének tankönyvet a szülők, ha nem elég jó az állami

Zsebből vennének tankönyvet a szülők, ha nem elég jó az állami