Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A fotósaink 2019-ben is ott voltak az év legfontosabb eseményeinél. A kortalan Iggy Pop hány éves, ha közelről megnézzük? Mit lehet kiolvasni Escobar özvegyének a szeméből? És mihez kezd Orbán Viktor a magyar zászlóval, ha azt az ellenzék lobogtatja? Ezt árulták el 2019-ről a képek.

Magyar zászló takarásában rángatják ki Hadházy Ákos kezéből a táblát kormánypárti politikusok Orbán Viktor napirend előtti felszólalása közben. Hadházy egy Muszáj hazudnia, mert túl sokat lopott feliartú táblát tartott a pulpitus elé, később a helyén egy obszcénabb verziót is elővett, a lónak a nemi szervét emlegetve. Az akció nem maradt következmények nélkül, a kormánypártok durván szigorították az Országgyűlési törvényt és a Házszabályt.
©
Orbán Viktor a gondosan körül zárt Várkert Bazárban értékelte az évet februárban, miközben több ezer tüntető O1G-t skandálva vonult a városban. Az ellenzéki tüntetés a Várban kezdődött, képünkön Hadházy Ákos és Szél Bernadett független képviselők állnak a színpadon.
©
Erdogan török elnök budapesti látogatásakor példátlan szigorral zárták le a várost, órákra korlátozták a gyalogosok mozgását is. A kép röviddel a Margit körúti útzár feloldása után készült.
©
Senki sem halhatatlan, de Iggy Popról alkalmasint néha elhisszük ezt. Az olyanokat, mint ő, konzerválja a rock and roll, életműve esszenciája örök. Bőven a nyugdíjkorhatár fölött elképesztő energiákkal tolt le egy másfél órás koncertet júliusban a Budapest Parkban.
©
Koncert a Sziget fesztiválon
©
Márciusban Budapestre jöttek David Lynch izzó, sötét rémálmai.
©
A hely (a Bálna), ahol Tarlós István megköszönte az elmúlt kilenc évet, Orbán Viktor pedig békülékenynek tűnt. Azóta kiderült, ez sem ilyen fekete-fehér.
©
Henri Gonzo, a Fran Palermo frontembere készülődik az Akváriumban tartott különleges koncertjükre.
©
Nyolcezer résztvevő vonult a pozsonyi Pride-on, a menet élén Matus Vallo polgármesterrel, aki szerint Pozsony mindig szabad és toleráns város lesz. Ezzel párhuzamosan tartották a Büszkék a családra felvonulást is. A szlovák elnök egyikre sem ment, de elmondta, tiszteletben tartja minden közösség és kisebbség szabad véleménynyilvánítási jogát, illetve azt, hogy fel akarják hívni a figyelmet a jogaikra.
©
Lovas Rozi és Brasch Bence a Radnóti Színház Csillagképek című darabjában
©
Nils Frahm a MÜPA-ban
©
Balazs Jones zongoraestje a Zeneakadémián
©
Mucsi Zoltán és Scherer Péter már huszonöt éve dolgozik együtt, társulatuk, a Nézőművészeti Kft. a tizedik születésnapját ünnepli. És még mindig tudják inspirálni egymást. Megalakulásukkor a világszínház történetének könyvébe aranybetűkkel akartak bekerülni, de hamar belátták, hogy ez nem fog megtörténni - mondta Mucsi, mire Scherer rögtön tromfolt: azért, mert nincs meg a könyv. A Zoli eltökítette. Ő mindenesetre az arany filctollat megvette.
©
Pineapple on my ass - mutatják büszkén a Sziget-fesztiválozók a feliratot a Mielőtt meghalunk,... falon.
©
Azok után, hogy aktuális turnéjával csúcsot döntött, a Szigeten (és a Szigetnek) is feljebb rakta a lécet a mai könnyűzene vörös üstökű hőse, minden idők legnagyobb szigetes közönsége előtt zenélt a szomszédsrác, Ed Sheeran.
©
Remélem, nem kell világháború ahhoz, hogy Orbán Viktor megbukjon - mondta Kőszeg Ferenc a HVG-nek, aki szerint nehéz elképzelni, hogy létezhetne Orbán-rendszer Orbán nélkül, de nem úgy néz ki, hogy a miniszterelnöknek sürgősen az utódláson kellene gondolkodnia.
©
Huszonöt éve kezdte el a Máltai Szeretetszolgálat a házi segítségnyújtást Óbudán. Gondozóik és önkénteseik azóta is minden nap útra kelnek, és segítik a magányosan élő idősek mindennapjait. Van, ahol az egyedüllétet teszik elviselhetővé, máshol életet mentenek. Egy dolog azonban mindenhol közös: a segítséget ingyen és a szívükből adják.
©
Börtönként, óriási nyomás alatt éltem meg az éveket Pablo mellett, ami a végén totális őrületbe torkollott, menekülnünk kellett a férjem gaztettei miatt - mondta a világ egykor leghírhedtebb drogbárója, Pablo Escobar özvegye. Victoria Eugenia Henao Vallejo a könyvét bocsánatkérésnek is szánta azokért a bűnökért, amelyeket 1993-ban, Kolumbiában likvidált férje korábban elkövetett.
©
Itt már megvolt a Momentum első EP-mandátuma, Cseh Katalin listavezető örül az eredménynek. Nem sokkal később kiderült, a második momentumos, Donáth Anna is kijutott Brüsszelbe.
©
Óriási tömeg fogadta Ferenc pápát Csíksomlyón, a Mária-kegyhelyen. Ez volt az első pápai látogatás Erdélyben.
©
A túlóratörvény elleni tiltakozásul az egész országot leállították volna a tüntetők. Ez az óhaj nem teljesült, a tüntetések kis idő múlva elhaltak.
©
Az év legnagyobb tragédiája a Hableány-baleset: a kirándulóhajó május végén süllyedt el. A roncsot június 11-én emelték ki, a fedélzeten több ember, köztük a kapitány és matróz holttestét találták meg. A tragédiát heten élték túl, 28 ember életét vesztette.
©
Vaskeresztekkel, Árpád-sávos lobogókkal vonultak a szélsőjobbosok a Becsület napján. A Budai Várban megtiltották a neonáci rendezvényt, ezért a Városmajorból indult a "Kitörés túra", rendőri biztosítással.
©
Többször is történelmi mélypontra zuhant idén a forint, a csúcs a 337 forintos euro árfolyam.
©
A hivatal átadás-átvételén felszabadultan mosolygó Tarlós Istvánt nézve úgy tűnt, mintha még ő is Karácsony Gergelyre szavazott volna az önkormányzati választáson.
©
A szex- és korrupciós botrányba erkölcsileg és politikailag belebukó, de a választást megnyerő Borkai Zsolt október 15-én jelentette be Fideszből való kilépését, de azt ígérte, ciklusát kitölti. A döntéssel Orbán Viktor sem értett egyet, Borkai néhány hét múlva a polgármesteri posztról is lemondott.
©
Teljes egészében megfelel az európai börtönnormáknak az új kiskunhalasi börtön, melyet februárban adott át Pintér Sándor belügyminiszter. Csaknem 500 embert kasztlizhatnak be ide.
©
Szeptemberben Rogán Antal és Rogán-Gaál Cecília még együtt érkezett a kötcsei találkozóra, azonban néhány elkapott pillanat alapján valami már furcsa volt a házaspár körül. Év végén közleményben jelentették be válásukat.
©
Az egyik utolsó HVG címlap egy Mahir-oszlopon. A március 15-i Orbán-beszéd helyszínén rongálták meg az orbános címlapunkat.
©
Orbán Viktor ugyan eladta sikernek, de az EP-választás sem azt hozta a Fidesznek, amit legszebb álmaikban vártak.
©
Gyula, a vizek városa - fotósorozat a Szebeni Műhely alkotótelepen készült képekből.
©
©
©
A Gyulai vár, ahogy talán még sohasem látta. Ez is a Szebeni műhely elnevezésű fotóművészeti alkotótelepen készült.
©