szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mióta átvette apja helyét az észak-koreai diktatúra élén, Kim Dzsong Un országa egyre népszerűbb célpontja a külföldi turistáknak – írja a Telegraph.

Hiába az internettilalom, a szigorú protokollok és a külvilágtól való teljes elzártság, egyre több brit gondolja úgy, hogy afféle kockázatos egzotikumként Észak-Koreát választja nyaralási helyszínéül. A 2011-es látogatási igények gyakorlatilag megkétszereződtek, a briteknél az észak-koreai utakat bonyolító Regent Holidays 2014-re már most 14 csoportot ütemezett be. Ezt az eredményt a legtöbben a kommunista állam új önkényura, Kim Dzsong Un személyének tudják be, aki egyszerre nyit a turisták felé, fenyegetőzik atomháborúval és mészároltatja le saját családtagjait.

Kim Dzsong Un 30 éves. Vagy 31. A Wikipédia utóbbit állítja, de több másik forrás szerint most van a kerek évforduló. Mindegy is, Dennis Rodman szerdán dallal köszöntötte fel, képszerkesztőink pedig összerakták, miként számolna be a helyi Krónika e feltétlenül jó hírről. Buli van. Megmutatjuk.
©

A közvetlen járat híján Kínán keresztül az észak-koreai diktatúrába látogatóknak meg van szabva, mikor és hova mehetnek, kivel találkozhatnak. A turisták megnézhetik a főváros, Phenjan kihalt nevezetességeit, ellátogathatnak az Észak-és Dél-Koreát elválasztó demilitarizált zónába, ám kötelező – tiszteletüket mutatva – megkoszorúzniuk a "Nagy Vezető", Kim Ir Szen húszméteres szobrát is. A brit Regent Holidays szervezésében a 19 napos észak-koreai kiruccanás személyenként valamivel több mint egymillió forintba kerül.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!