szerző:
Horn Andrea (Rio de Janeiro)

Nagyon kedvesek az önkéntesek, de nem szabad hinni nekik.

A sportrendezvények mellett egyelőre mérsékelt a nyüzsgés az olimpiai parkban. Munkatársunk fotós beszámolója az olimpiai parki életről.

Mindenki az olimpiai ötkarikával akar fotózkodni. A képen nem látszik, de a képkészítési lehetőségre várók sora legalább háromszor ilyen hosszú.
©
Az olimpiai park az Atlanti-óceán partján, Rio Barra de Tijuca nevű részében fekszik, ezt tartják az egyik legbiztonságosabb környéknek, mivel főleg jómódúak lakják. A játékok idejére megsokszorozták az itt szolgálatot teljesítő rendőrök számát, és számos katonát rendeltek a területre.
©
Mind a közönség, mind az újságírók számára fenntartott bejáratoknál a reptérihez hasonló ellenőrzést végeznek. A jegyek, akkreditációs kártyák vonalkódját beszkennelik, a csomagokat átvilágítják, az érkezőknek pedig fémérzékelő kapun kell áthaladniuk. Ha valaki megpróbálna áttörni a bejáraton, katonákkal találná szembe magát.
©
A park területét kettős, magas mobil kerítés választja le a várostól. A kijáratoknál szintén fegyveresek posztolnak.
©
Ezt látja, aki átjut a biztonsági ellenőrzésen, és belép a park területére. Balra a velodrom, középen a három csarnokból álló Carioca, jobbra pedig a teniszstadion épülete.
©
A hatalmas Carioca Aréna (a carioca szó annyit jelent: riói, így nevezik a városban élőket is). A bal oldali, 3-as számú csarnokban nyert olimpiai bajnoki címet Szász Emese párbajtőrvívónk.
©
A parkban önkéntesek igazítják útba a látogatókat. Nem szabad mindent elhinni nekik: bár nagyon kedvesek, előfordul, hogy teljesen fals információkat adnak.
©
A mozgásukban korlátozottakat, időseket golfautókkal szállítják a céljukhoz. A sofőrök is önkéntesek.
©
Van, aki nem akar várni, és megoldja másképp.
©
A park központi terén áll a riói olimpia logóját mintázó szobor. Ez a brazil drukker is rengeteget állt sorba, hogy egy ilyen kép készülhessen róla.
©
A fehér épületben minden bizonnyal rengeteg pénzt ott hagynak majd a látogatók, ott kapható az olimpiához kapcsolódó milliónyi ajándéktárgy.
©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Csökkent forgalom, emelkedett a BUX

Csökkent forgalom, emelkedett a BUX

Lehet, hogy a Microsoft egyik fejese épp most kotyogta el az új Xbox legnagyobb durranásait?

Lehet, hogy a Microsoft egyik fejese épp most kotyogta el az új Xbox legnagyobb durranásait?

Gerlóczy Márton: Ezt akarták, fogyasszák hát egészséggel!

Gerlóczy Márton: Ezt akarták, fogyasszák hát egészséggel!

Átlépte a lélektani 50 milliárd forintos határt a kórházak adóssága

Átlépte a lélektani 50 milliárd forintos határt a kórházak adóssága

Prés alatt: a népnevelés magasiskolája

Prés alatt: a népnevelés magasiskolája

Lingard és Kane fordított Modricék ellen, Anglia a négyes döntőben

Lingard és Kane fordított Modricék ellen, Anglia a négyes döntőben