szerző:
hvg.hu

Miután felröppent a francia a Fred Vergnoux neve Hosszú-edzőként, mindenki gyorsan cáfolt, és arról szóltak a hírek, marad Tusup.

Mi is beszámoltunk arról, hogy kormányközelről (értsd: Magyar Idők) azt írták, marad a Shane Tusup–Hosszú Katinka-páros, a parton és a vízben biztos. Azonban a Magyar Nemzet állítja, most egy másik név került a kalapba, a német Dirk Langéé, aki egy hazai edzőt, a Magyar Úszó Szövetség korábbi elnökség tagját, Törös Károlyt kereste meg ez ügyben.

A Digi Sport reggeli műsorában elhangzott, Lange Töröst közvetítésre kérte fel, aki ezt meg is próbálta egy másik közvetítő által, de egyelőre nem kapott választ. „Ő nagyon kemény edző, megközelíti, vagy legalábbis azonos szinten van Shane-nel.”

Honlapja szerint Lange most az ausztriai Grazban dolgozik egy edzőközpont vezetőjeként, és saját nevével fémjelzett programja van, 2005 és 2008 között a dél-afrikai válogatott szövetségi kapitánya volt, foglalkozott a 100 méter mellen 2012-ben olimpiai bajnoki címet szerzett Cameron van der Burgh-gel is.

Törös szerint a válófélben lévő Tusup–Hosszú-páros nem valószínű, hogy szakmai szinten folytatja, ezért esélyes az edzőváltás.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!