szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szerinte a szövetség elnökét csak az eredmények érdekelték, ráadásul egyébként is káosz volt a válogatottban.

Június közepén küldte el a Magyar Labdarúgó-szövetség a belga Georges Leekenst és tette meg helyette az olasz Marco Rossit szövetségi kapitánynak. Leekens, ahogy később kiderült, még a kirúgása napján is azt hitte, hogy bíznak benne, később pedig arról beszélt, hogy ő volt a megfelelő ember arra, hogy kihúzza a kátyúból a magyar foci szekerét, csak épp nem kapott ehhez elég időt.

A tréner most a belga Het Laatste Niewsnak is hasonlóan nyilatkozott. Szerinte – olvasható a Nemzeti Sport szemléjében – a nemzeti csapat elindult a helyes úton, amíg ő irányította, Csányi Sándor szövetségi elnök azonban lehetetlent várt tőle: csak az eredmények érdekelték, a háttérben zajló munka nem.

"Más elképzeléseink voltak, ilyenkor jobb, ha barátokként szépen elválunk" – mondta Leekens a leváltása okáról.

A belga szakember négy meccsen ülhetett a válogatott kispadján, a csapat háromszor kikapott és egy döntetlent játszott. Amikor a kérdező felvetette, hogy az együttes két jóval gyengébb gárdától – a luxemburgitól és a kazahtól is kikapott –, Leekens azt válaszolta, hogy e két mérkőzésen a kísérletezés volt a cél.

"Azok csak felkészülési meccsek voltak, amelyeken kísérleteztünk! Magyarországon amúgy is káosz volt. A labdarúgásukban megvan a potenciál, de nincs rendszer. Én rendszerben gondolkoztam, azt akartam bevezetni, csakúgy, mint Belgiumban, ám a szövetség elnöke csak győzelmekben gondolkodott. Olyan volt, mintha az ember leülne a Mouscron kispadjára, és rögtön azt várnák tőle, hogy nyerje meg a bajnokságot. Ez lehetetlen kérés."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Sport

Leekens: Nem lehetek elégedetlen

Odatették magukat a játékosok, küzdöttek, hajtottak – értékelt a magyar válogatott szövetségi kapitánya a fehéroroszok elleni 1-1-es döntetlen után.

Temetés? Hamvasztás? A komposztálás a zöld megoldás

Temetés? Hamvasztás? A komposztálás a zöld megoldás

Post-Covid szakambulanciákat hoztak létre Debrecenben

Post-Covid szakambulanciákat hoztak létre Debrecenben

 A 300 milliárdos állami pályázat kétharmadát az igénylők fél százaléka kapta

A 300 milliárdos állami pályázat kétharmadát az igénylők fél százaléka kapta