szerző:
hvg.hu

Szerinte a szövetség elnökét csak az eredmények érdekelték, ráadásul egyébként is káosz volt a válogatottban.

Június közepén küldte el a Magyar Labdarúgó-szövetség a belga Georges Leekenst és tette meg helyette az olasz Marco Rossit szövetségi kapitánynak. Leekens, ahogy később kiderült, még a kirúgása napján is azt hitte, hogy bíznak benne, később pedig arról beszélt, hogy ő volt a megfelelő ember arra, hogy kihúzza a kátyúból a magyar foci szekerét, csak épp nem kapott ehhez elég időt.

A tréner most a belga Het Laatste Niewsnak is hasonlóan nyilatkozott. Szerinte – olvasható a Nemzeti Sport szemléjében – a nemzeti csapat elindult a helyes úton, amíg ő irányította, Csányi Sándor szövetségi elnök azonban lehetetlent várt tőle: csak az eredmények érdekelték, a háttérben zajló munka nem.

"Más elképzeléseink voltak, ilyenkor jobb, ha barátokként szépen elválunk" – mondta Leekens a leváltása okáról.

A belga szakember négy meccsen ülhetett a válogatott kispadján, a csapat háromszor kikapott és egy döntetlent játszott. Amikor a kérdező felvetette, hogy az együttes két jóval gyengébb gárdától – a luxemburgitól és a kazahtól is kikapott –, Leekens azt válaszolta, hogy e két mérkőzésen a kísérletezés volt a cél.

"Azok csak felkészülési meccsek voltak, amelyeken kísérleteztünk! Magyarországon amúgy is káosz volt. A labdarúgásukban megvan a potenciál, de nincs rendszer. Én rendszerben gondolkoztam, azt akartam bevezetni, csakúgy, mint Belgiumban, ám a szövetség elnöke csak győzelmekben gondolkodott. Olyan volt, mintha az ember leülne a Mouscron kispadjára, és rögtön azt várnák tőle, hogy nyerje meg a bajnokságot. Ez lehetetlen kérés."

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Sport

Leekens: Nem lehetek elégedetlen

Odatették magukat a játékosok, küzdöttek, hajtottak – értékelt a magyar válogatott szövetségi kapitánya a fehéroroszok elleni 1-1-es döntetlen után.