szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Horoszkópjának tönkretétele miatt egy orosz csillagjós pert indít az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA ellen, miután a a Deep Impact nevű amerikai űrszonda egyik fele hétfőn a terveknek megfelelően "telibe találta" a Tempel-1 üstökös magját.

Az amerikai kísérlet célja az volt, hogy a becsapódás által évmilliókkal ezelőtt felhalmozódott anyagokat válasszon le az üstökösről, s így újabb adatokkal szolgálhasson a naprendszer keletkezéséről.

Marina Baj csillagjósnőt a naprendszer keletkezése nem különösebben érdekli, az viszont annál inkább, hogy - mint az általa összeállított vádirat tartalmazza - a becsapódás módosíthatja az ő csillagászati táblázatát, évkönyvét. "Nyilvánvaló, hogy az üstökös pályája - és vele együtt a csillagkép - módosulni fog a robbanásszerű becsapódás miatt, és ez erősen érinti az én asztrológiai munkámat, sőt egyenesen tönkreteszi a horoszkópomat" - idézi az Izvesztyija című moszkvai lap vádjait.

Az illetékes moszkvai kerületi bíróság szóvivője közölte, hogy megkezdődött a per előkészítő szakasza, azt azonban nem tudta megmondani, hogy mikor lesznek az első meghallgatások.

A "főbűnös" NASA moszkvai képviselői egyelőre nem voltak elérhetők a hír kommentálására.

„A tudomány világában ez a kísérlet annak felel meg, mint amikor egy 767-os Boeing elgázol egy szúnyogot” – nyilatkozta korábban Dr. Don Yeomans, a NASA Jet Propulsion Laboratory-jának munkatársa. „Az ütközés jelentéktelen mértékben módosítja csupán a Tempel-1 sebességét és pályáját, így az sem most, sem az előrelátható jövőben nem jelent majd veszélyt a Föld számára.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Céljához közeledik a Deep Impact űrszonda

Az űreszköz dohányzóasztal nagyságú becsapódó egysége július 4-én csapódik majd a Tempel 1 elnevezésű, közel Manhattan méretű üstökösbe. A kutatók értékes adatok birtokába juthatnak a nagyszabású kísérlet eredményeképpen.

MTI Tech

Üstökösbe csapódott a Deep Impact űrszonda

A terveknek megfelelően, hétfő reggel közép-európai idő szerint néhány perccel nyolc óra előtt, becsapódott a Temple-1 üstökös magjába a Deep Impact amerikai űrszonda - jelentette be Kaliforniában lévő pasadenai repülésirányító központ.

Venezuelától szokott olyan levelet kapni az ENSZ, mint amilyet Magyarországtól kapott

Venezuelától szokott olyan levelet kapni az ENSZ, mint amilyet Magyarországtól kapott

Ezt a luxus Kiát még az emblémája sem árulja el

Ezt a luxus Kiát még az emblémája sem árulja el

Koronavírus: 68 beteg meghalt, 875 új fertőzöttet találtak

Koronavírus: 68 beteg meghalt, 875 új fertőzöttet találtak