szerző:
MTI

Horoszkópjának tönkretétele miatt egy orosz csillagjós pert indít az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA ellen, miután a a Deep Impact nevű amerikai űrszonda egyik fele hétfőn a terveknek megfelelően "telibe találta" a Tempel-1 üstökös magját.

Az amerikai kísérlet célja az volt, hogy a becsapódás által évmilliókkal ezelőtt felhalmozódott anyagokat válasszon le az üstökösről, s így újabb adatokkal szolgálhasson a naprendszer keletkezéséről.

Marina Baj csillagjósnőt a naprendszer keletkezése nem különösebben érdekli, az viszont annál inkább, hogy - mint az általa összeállított vádirat tartalmazza - a becsapódás módosíthatja az ő csillagászati táblázatát, évkönyvét. "Nyilvánvaló, hogy az üstökös pályája - és vele együtt a csillagkép - módosulni fog a robbanásszerű becsapódás miatt, és ez erősen érinti az én asztrológiai munkámat, sőt egyenesen tönkreteszi a horoszkópomat" - idézi az Izvesztyija című moszkvai lap vádjait.

Az illetékes moszkvai kerületi bíróság szóvivője közölte, hogy megkezdődött a per előkészítő szakasza, azt azonban nem tudta megmondani, hogy mikor lesznek az első meghallgatások.

A "főbűnös" NASA moszkvai képviselői egyelőre nem voltak elérhetők a hír kommentálására.

„A tudomány világában ez a kísérlet annak felel meg, mint amikor egy 767-os Boeing elgázol egy szúnyogot” – nyilatkozta korábban Dr. Don Yeomans, a NASA Jet Propulsion Laboratory-jának munkatársa. „Az ütközés jelentéktelen mértékben módosítja csupán a Tempel-1 sebességét és pályáját, így az sem most, sem az előrelátható jövőben nem jelent majd veszélyt a Föld számára.”

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

Céljához közeledik a Deep Impact űrszonda

Az űreszköz dohányzóasztal nagyságú becsapódó egysége július 4-én csapódik majd a Tempel 1 elnevezésű, közel Manhattan méretű üstökösbe. A kutatók értékes adatok birtokába juthatnak a nagyszabású kísérlet eredményeképpen.

MTI Tech

Üstökösbe csapódott a Deep Impact űrszonda

A terveknek megfelelően, hétfő reggel közép-európai idő szerint néhány perccel nyolc óra előtt, becsapódott a Temple-1 üstökös magjába a Deep Impact amerikai űrszonda - jelentette be Kaliforniában lévő pasadenai repülésirányító központ.

Betiltották az iPhone-okat Kínában, de az Apple kieszelt egy trükköt

Betiltották az iPhone-okat Kínában, de az Apple kieszelt egy trükköt

Támadást indít a reklámokban megjelenő szexizmus ellen a brit reklámfelügyelet

Támadást indít a reklámokban megjelenő szexizmus ellen a brit reklámfelügyelet

Talán még a világvégét is túl lehetne élni ebben az autóban

Talán még a világvégét is túl lehetne élni ebben az autóban

Először jelent meg a Népszava mellékleteként a Vasárnapi Hírek

Először jelent meg a Népszava mellékleteként a Vasárnapi Hírek

Brutális akkumulátort és teljesítményt kaphat a Samsung összehajtható okostelefonja

Brutális akkumulátort és teljesítményt kaphat a Samsung összehajtható okostelefonja

Társasjáték hőse lett a Viszkis rabló

Társasjáték hőse lett a Viszkis rabló