szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A nagy sebességű internet kapcsolatot lehetővé tevő széles sávú kapcsolat központi termékévé vált a brit fogyasztási termékek és szolgáltatások piacának: a széles sávú web-elérések száma első ízben haladta meg a lassabb telefonos kapcsolatoké.

Az Ofcom telekommunikációs és média felügyelet piaci jelentésében megállapítja: a brit háztartások és cégek csaknem 30 százaléka rendelkezik szélessávú internet kapcsolattal. A web-elérésüket felgyorsítók száma három év alatt megtizenötszöröződött, 2004-ben már hetente átlagosan 73 800-an váltottak széles sávra.

Az Ofcom szerint a gyors növekedést az árak csökkenése, az internet sebességének növekedése és a videó-technológia innovációi segítették.

Az Ofcom adatai szerint a brit háztartások 60 százaléka digitális televízió-adást vesz; kiadásaiknak mintegy 4 százalékát – kb. évi 1000 fontot - teszik ki az így előfizetett televízió és rádióadások, a vonalas és mobiltelefon szolgáltatások díjai.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Háló

Széles sávok, vékony pénztárcák

Magyarország az otthoni internet-hozzáférés országrangsorában továbbra is a sereghajtók között van, és akadozva terjed a még mindig borsos áron kínált széles sáv is.

Gazdaság

Árverseny széles sávon

Idén nyáron szinte mindegyik internetes cég féláron kínálja a széles sávú szolgáltatást a T-Com területén. Az akció a piacra rá is fér: Magyarországon a világhálóba kapcsolt háztartások aránya csupán 17 százalékos, ez az arány az uniós átlag felét sem éri el.

Elutasították az Orbán Győző cégének túlárazása miatt tett feljelentést

Elutasították az Orbán Győző cégének túlárazása miatt tett feljelentést

Változhat az oltási terv, márciusban beolthatják a bírósági és ügyészségi dolgozókat

Változhat az oltási terv, márciusban beolthatják a bírósági és ügyészségi dolgozókat

Szarajevó, a felszabadult, de elveszett város

Szarajevó, a felszabadult, de elveszett város