szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megnyílt Bécsben az eddig legnagyobb helyi üzleti és kutatási központ, a BRC Höchstadteplatz. A hétemeletes, 4200 négyzetméteres alapterületű épületben mintegy 90 high-tech vállalkozást kaphat helyet.

A bécsi gazdaságfejlesztési alap (WWFF) a Credo Real Estate magánvállalkozással együtt finanszírozta a létesítményt. Bécs városa 1,6 millió eurós fejlesztési költséggel támogatta a 7 millió eurós beruházást, amelynek finanszírozásában az Európai Unió is részt vett, mivel a bécsi Höchstadtplatz- beruházás a támogatott uniós célok közé illeszkedik.

Az osztrák főváros technológiai fejlesztési törekvéseinek jele az új létesítmény, amely otthont ad a gombamód szaporodó információs és kommunikációs technológiai és egyéb korszerű technológiát képviselő vállalkozások. Mint arra az avatási ünnepségen Brigitte Jank, a bécsi gazdasági kamara elnöke rámutatott, az elmúlt években egyre növekvő számban létesültek új vállalatok, a 2004-ben létrejött 8248 új vállalkozásból minden negyedik a technológiai szektorba tartozik.

A bécsi Technikus szakképző intézet mellett található BRC Höchstadteplatzba már július elején bevonultak az első bérlők, és a létesítmény irodahelyiségeinek 70 százalékát már lekötötték.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

Már teljesen bérbe adták az Infopark új épületét

Az Infopark 12700 négyzetméter területű, néhány hete elkészült "C" épülete száz százalékos bérbeadottsági szintet ért el. A Budapesti Ingatlan-tanácsadók Egyeztető Fóruma által közzétett irodakeresleti adatok szerint az év első negyedévében az Infopark "C", "I" illetve "B" épületei a teljes fővárosi bérbeadások 17 százalékát, 9100 négyzetmétert teszi ki.

A rendőrök élesztettek újra egy 15 éves fiatalt a Király utcában

A rendőrök élesztettek újra egy 15 éves fiatalt a Király utcában

Gyurcsány Ferenc: "Nem lesz itt baj. Meggyógyulok"

Gyurcsány Ferenc: "Nem lesz itt baj. Meggyógyulok"

Így lejtett kis híján haláltáncot Ferenc autója egy rámenős előzés során - videó

Így lejtett kis híján haláltáncot Ferenc autója egy rámenős előzés során - videó