szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A következő öt év során az online reklámpiac folyamatos bővülésnek lehetünk tanúi, s az interneten hirdetésre elköltött összeg megduplázódik – állítja a Jupiter Reserach friss jelentése.

Emelkedik az online hirdetések
trendje. Egyre szélesebb sáv
© sxc.hu/hvg.hu
A hirdetési üzletek értéke 2010-re világméretekben eléri a 18,9 milliárd dollárt a 2004 végén mért 10,6 milliárddal szemben. A piacot elsősorban a keresőrendszerekhez köthető marketingprojektek húzzák majd felfelé, ugyanis az itt megjelenő forgalomnövekedés üteme eléri az évi 12 százalékot is. A hagyományos hirdetési formák is növekedést mutatnak, de eben a szegmensben az ütem csak 7 százalékos.

Az apróhirdetések szintén gyors ütemű növekedést mutatnak a Jupiter vizsgálatai szerint. Éves 10 százalékos növekedési ütem mellett 2010-re az innen származó bevételek elérik a 4,1 milliárd dollárt.

A hirdetők mindinkább pénzre váltják a szélessávú technológiát használó otthoni felhasználók eléréséből adódó új lehetőségeket a gazdagabb tartalom és a folyamatos letöltést kívánó streaming média (például zene-, rádió- vagy videoletöltések) keretei között elhelyezve a közegnek megfelelő reklámanyagaikat. A rich-media (amely az úgynevezett beúszó hirdetéseket, felugró ablakokat, kinyíló hirdetéseket és hasonló elektronikus trükköket használó megoldásokat foglalja egybe) 25 százalékos növekedési ütemmel el fogja érni az évi 3,5 milliárd dolláros forgalmat. A streaming média még ennél is gyorsabban nő, évente 30 százalékkal emelkedő forgalmat számítva 2010-re 943 milliót hoz az online kiadványok kasszájába.

Más kutatások szintén azt támasztják alá, hogy az online hirdetési bevételek gyors növekedésben vannak. A PricewaterhouseCopers hirdetési irodájának felmérése szerint 2005 első negyedében az online hirdetési bevételek elérték a 2,8 milliárd dollárt, ami 26 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A Forrester Research pedig nemrégiben tette közzé becslését, amely szerint idén az internetes hirdetési forgalom meghaladja a 14,7 milliárd dollárt, ami 23 százalékkal magasabb, mint a tavalyi teljesítmény.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

Eljött az internetes hirdetések ideje

Tavaly 60 százalékkal, 635 millió fontra nőttek a nagy-britanniai internetes hirdetési bevételek. Ez a reklámforma jelenleg a szigetország teljes hirdetési szektorának mintegy 4 százalékát fedi le – közölte nemrégen a brit reklámszövetség.

hvg.hu Gazdaság

Kell-e hirdetés a bloggereknek?

Nemcsak az Egyesült Államokban, hanem itthon is egyre több hirdető vet szemet a blogokra, azaz webnaplókra, amelyek személyes stílusukkal és szubjektív hangvételükkel hamarosan az internetes hirdetési piac kedvenceivé válhatnak. Feltéve, ha a bloggerek engedik.

MTI/hvg.hu Gazdaság

Online hirdetésekkel duplázott a Yahoo!

A Yahoo! Inc. kereső és tartalomszolgáltató megduplázta negyedéves adózott eredményét - elsősorban a hirdetési bevételeinek a nagy növekedése révén. A szakértők szerint alapvető változás várható az internetes hirdetési piacon.

Versenyezzünk! – Gergely Márton a hvg360 első évéről

Versenyezzünk! – Gergely Márton a hvg360 első évéről

Pert indít Kobe Bryant özvegye

Pert indít Kobe Bryant özvegye

Vizsgálatot indít Újpest, 133 milliós kárt okozhatott az előző vezetés egy szerződése

Vizsgálatot indít Újpest, 133 milliós kárt okozhatott az előző vezetés egy szerződése