szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az általános vélekedés szerint ugyan a nők telefonálnak folyton, de egy nemrég készült felmérés szerint a férfiak sokkal gyakrabban használják mobiltelefonjukat.

A Fessel GfK közvélemény-kutató intézet által az osztrák Mobilkom Austria megbízásából végzett felmérés szerint a férfiak hetenként 88 hívást kezdeményeznek, míg a nők csupán ötvenötöt. Minden egyéb kategóriában azonban a nők vezetnek – derült ki ezer mobiltelefon-használó megkérdezése során.

A nők több mint kétharmada valami pozitívval hozza kapcsolatba a mobiltelefon megszólalását. A férfiakat a jelek szerint gyakrabban zavarja maroktelefonjuk megszólalása, aminek a megkérdezettek csupán 37 százaléka örül.

Jóval több nő, mint férfi tartja állandóan bekapcsolva a mobiltelefonját. Mintegy hatvan százalék válaszolta: azt akarja, hogy barátai és a családtagok állandóan elérhessék őt. Az osztrák nők 77 százaléka személyes ügyben használja mobiltelefonját, a férfiak közül valamivel több mint 50 százalék folytat rajta magánjellegű beszélgetéseket. Úgy tűnik, hogy a férfiaknál főleg munkaügyekre szolgál a készülék. Közel felük rajta keresztül hétvégeken is mindig elérhető akar lenni.

Kellemetlen közlés továbbításához az SMS főleg nők számára megfelelő eszköz. Így például a megkérdezett nők egy harmada SMS-en mondja le a megbeszélt találkát. A férfiaknak csupán 17 százaléka részesíti előnyben a kommunikálásnak ezt a módszerét.

Státuszszimbólumnak a nők 44, és a férfiaknak csupán 31 százaléka tekinti a mobiltelefont. A készülékek gyártói ezért a női célcsoport elérésére törekednek. A sztártervező Donatella Versace a Nokia részre tervez készüléket, a Siemens pedig a hozzáillő parfümmel együtt szándékozik piacra vinni egy mobiltelefon típust.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Tech

Mobilmentes utazást kínál egy brit cég

Egy brit utazási iroda meg akarja tiltani utasainak a mobiltelefonok használatát, mert azok gyakran a legrosszabbkor szólalnak meg, elrontva egy romantikus nyaralás élményét.

hvg.hu Tech

Gyerekfigyelő mobilt fejleszt a Motorola

A világ harmadik legnagyobb mobilgyártója olyan készülékek kidolgozásán fáradozik, amelyek segítségével a szülők folyamatosan figyelhetik gyermekeik hollétét, s szűrhetik a telefonjukra érkező nem kívánatos tartalmakat.

hvg.hu Tech

Majdnem 8,5 millió aktív mobilos Magyarországon

Idén szeptemberben a három magyarországi mobil szolgáltató ügyfeleinek száma 53 ezerrel nőtt, jelentette be a Nemzeti Hírközlési Hatóság csütörtökön. A hónapban a szolgáltatók előfizetőinek száma az előző adathoz képest 0,59 százalékkal, 9 millió 74 ezerre emelkedett.

MTI Gazdaság

Egyre olcsóbbak lesznek a mobiltelefonok

Az évente eladott mobiltelefonok száma 2009-re meghaladja majd az egymilliárdot. Négy év múlva már 2,6 milliárd ember használ majd mobiltelefont a világon, és az lesz a legelterjedtebb elektronikai eszköz, áll a Gartner piackutató csoport szerdán megjelent elemzésében.

KSH Tech

Mindenki mobiltelefonozik, egyre többen interneteznek

A második negyedévben a távközlési és az internet szolgáltatások iránti kereslet bővülése változatlanul tartott, ezen belül a mobiltelefonok használata folyamatosan előre tört a vezetékessel szemben - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Munkajogász: Karantén idejére alapesetben nem jár díjazás

Munkajogász: Karantén idejére alapesetben nem jár díjazás

Lemondott a Disney vezérigazgatója

Lemondott a Disney vezérigazgatója

A Facebook a koronavírusra hivatkozva nem tartja meg idei fejlesztői konferenciáját

A Facebook a koronavírusra hivatkozva nem tartja meg idei fejlesztői konferenciáját