szerző:
hvg.hu

A zeneipar alaposan megváltozott az utóbbi időben. A korábban jól nyomon követhető trendeket felváltották a regionális és globális kiskereskedők által kiszolgált egyre összetettebb ügyfélkör igen színes vásárlási szokásai. Emiatt még az olyan nagy cégeknek is, amint az EMI gyorsabb információelemzésre és nagyobb rugalmasságra van szükségük az új terméktípusok és üzleti modellek megtalálásához.

A Coldplay zenekar plakátja. Az EMI
szárnyalni akar
© EMI Music
A világ második legnagyobb lemezkiadó vállalata, az EMI Music is úgy próbál hatékonyabbá válni az új piaci körülmények között, hogy integrált vállalatirányítási rendszerrel felügyeli és fejleszti tovább globális pénzügyi és értékesítési folyamatait.

A nagy német szoftvercég, az SAP AG rendszerét, a mySAP ERP-t választották a Coldplayt, Norah Jonest és Robbie Williamst képviselő cég üzleti folyamatainak optimalizálására. Ez azt jelenti, hogy a regionális és globális üzleti folyamatok pontosabb elemzésével, és az új termékek és új üzleti modellek gyorsabb bevezetésével az EMI sikeresebben alkalmazkodhat közvetlen ügyfelei és a fogyasztók változó igényeihez.

A pénzügyi és értékesítési folyamatokat összehangoló, az átláthatóságot fokozó és a globális jelentéskészítés hatékonyságát javító mySAP ERP megoldás több régi rendszert vált ki a számvitel, a beszerzés, a rendelések rögzítése és a pénzügyi beszámolókészítés területén. A globális projekt első, britanniai és írországi szakasza már tavaly lezárult, s jelenleg Japánban dolgoznak a rendszer bevezetésén. A globális munka még legalább 3-5 évig tart.

„Gyökeresen átalakul a szórakoztatóipar, és mi szeretnénk lépést tartani a fejlődéssel, hogy ki tudjuk aknázni az új értékesítési és disztribúciós csatornák lehetőségeit" – mondta el Andrew Hickey, az EMI Music műszaki vezérigazgató-helyettese. Az EMI Music jól halad üzleti tevékenysége átalakításával, amire azért kényszerült, mert alkalmazkodnia kell a mindinkább az internetre, mobiltelefonokra és hordozható médialejátszókra épülő digitális piachoz. A regionális és globális kiskereskedők által kiszolgált ügyfélkör egyre összetettebb jellege miatt a vállalatnak gyorsabb információelemzésre és nagyobb rugalmasságra van szüksége az új terméktípusok és üzleti modellek lehetőségeinek kihasználásához is.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI/hvg.hu Tech

Rangos díjakat kapott egy magyar zenei találmány

Két nemzetközi innovációs díjat is megnyert, egy másik rangos megmérettetésen pedig döntőbe került egy magyar zenei találmány, a Digimpro, amely dalok és dalrészletek szinte végtelen számú variációját képes tárolni, így zeneszerzési és remix lehetőségeket kínál zenészeknek, a hallgatóknak pedig korlátlan zenei élményt nyújt.

MTI Tech

Az SAP kutatás-fejlesztési központot nyit Magyarországon

Az SAP AG kutatás-fejlesztési központot hoz létre Magyarországon, amely 2006 végére mintegy háromszáz szoftverfejlesztőt számláló gárdával működik majd – közölte Claus Heinrich a társaság igazgatótanácsának tagja.

MTI Itthon

Az érdi piacon rendőrök csaptak le a DVD-kalózokra

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az érdi használtcikk-piacon illegálisan árult filmeket és szoftvereket foglalt le. A rendőrség a szerzői jogok megsértésének megalapozott gyanúja miatt kezdett büntető eljárást az árusok ellen.

hvg.hu Kult

Akusztikai terror helyett minőségi zene a plázákban

Az akusztikai terror jeleivel lépten-nyomon találkozni lehetett a magyarországi közhasználatú tereken; az éttermekben tuc-tuc tucatrádiók szóltak, a benzinkutaknál lakodalmas zene, a kávézókban nosztalgiarádió, az ehhez tartozó műsorvezetőkkel. Egy ideje biztatóbb az összkép.

hvg.hu Tech

A Bundeswehr is bevezette az SAP-t

A Bundeswehr is az üzleti életből átvett módszerekkel kívánja hatékonyabbá tenni mqködését. Az SAP for Defense & Security rendszer végponttól végpontig (a tüzelőállástól a gyári környezetig) terjedő logisztikai, pénzügyi irányítási és HR-támogatást nyújt Európa egyik legnagyobb hadseregének.