szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Blu-ray Disc Association új korszakot nyit meg a szórakoztató elektronikában. Több mint húsz vállalat mutatja be új Blu-ray Disc technológiát alkalmazó termékeit, beleértve lejátszókat, rekordereket, nagy tárkapacitású számítógép merevlemez meghajtókat, menthető média- és számítógép alkalmazásokat, valamint több mint száz filmet és zeneszámot.

A Blu-ray Disc által kínált páratlan lehetőségeknek köszönhetően, filmek, zeneszámok, számítógépes játékok, valamint soha nem látott otthoni szórakoztatási lehetőséget nyújtó legkülönbözőbb termékek példátlanul gazdag kínálatával állunk a fogyasztók rendelkezésére - jelentette ki Victor Matsuda, a Blu-ray Disc Association promóciós bizottságának elnöke.

A Blu-ray Disc interaktivitást és összekapcsolhatóságot, a szokásos filmlejátszási funkciót messze meghaladó funkciókészletet és kép-, valamint hangminőséget biztosító, az otthoni szórakoztatásban új dimenziót teremtő berendezés- és alkalmazás együttest nyújt a felhasználóknak és a tartalomszolgáltatóknak
egyaránt.

„A bejelentés ékes bizonyítéka a Blu-ray Disc formátum széles iparági támogatottságának” - hangsúlyozta ki Howard Stringer, a Sony Corporation elnök-vezérigazgatója. „A szórakoztató elektronikai, információ technológiai vállalatok, a hollywoodi stúdiók, zenekiadó és játékfejlesztő vállalatok többsége támogatja a Blu-ray Disc formátumot technológiai fölénye és a felhasználóknak nyújtott teljesen új szórakozási élmény miatt. Örömünkre szolgál bejelenteni, hogy megérett az idő arra, hogy a felhasználók maguk is megtapasztalhassák a Blu-ray Disc előnyeit.”

Az Egyesült Államokban a vásárlók az idei év első negyedében találkozhatnak az első Blu-ray Disc termékekkel az üzletek polcain, majd az év folyamán rohamosan bővülő választékra számíthatnak.

„A HD-TV technológia rohamos terjedésével a Blu-ray Disc technológia alkalmazása fontos lépést jelent az eddig példa nélkül álló szórakozási élmény megteremtésében” - jelentette ki Joshua Martin, az IDC szórakoztató elektronikai szakértője.

A Blu-ray Disc a nagyfelbontású videó technológia és a nagykapacitású szoftver alkalmazások kezelésére kifejlesztett következő generációs optikai disk formátum. Egy egyrétegű Blu-ray Disc lemez 25 Gigabyte, a kétrétegű változat 50 Gigabyte adat tárolására alkalmas.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

100 gigabájtos DVD-lemezt mutattak be

A japán TDK elektronikai konszern egy új technológiának köszönhetően megduplázta az eddigi legtöbb adatot befogadni képes Blu-ray DVD-lemez kapacitását.