szerző:
MTI

Kovács Kálmán és Bill Gates a Microsoft Kormányzati Vezetői Fórumon találkozott Lisszabonban, ahol arról az internetirányítási fórumról tárgyaltak, amelynek egyik lehetséges helyszíne Magyarország lenne.

Az ENSZ által létrehozandó internetirányítási fórumról tárgyalt a lisszaboni a Microsoft Kormányzati Vezetői Fórumon a Microsoft vezetőjével Kovács Kálmán, aki korábban Budapestet javasolta a fórum székhelyéül - közölte az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM).

A tárcavezető annak érdekében tárgyalt a Microsoft vezetőjével, hogy a nemzetközi diplomáciai támogatás mellé az IT-szektor egyik legnagyobb képviselőjét is megnyerje - olvasható a közleményben. Az iroda helyszínéről várhatóan tavasszal döntenek. 

Az internetirányítási fórum létrehozásáról tavaly az ENSZ-nek az internet jövőjéről szóló konferenciáján döntöttek Tuniszban, ahol az IHM vezetője Budapestet javasolta a fórum központjának. Kovács Kálmán akkor elmondta: "nemzetközi irányítás jelenik meg az interneten a jövőben, a világháló civil alapú amerikai közvetlen irányítása mellett". A fórum céljainak megvalósítása érdekében az IHM novemberben hívta életre a magyar piaci és civil szereplők konzultációs platformját, az Internet Jövője Fórumot.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Tech

Kamu a Bill Gates-levél, a milliárdos nem fizet

A Microsoft Magyarország szerint az elmúlt időszakban a nemzetközi rangú informatikai cégről és annak tulajdonosáról olyan levél terjed az interneten, amely valótlan állításokat tartalmaz, a benne leírt információk minden alapot nélkülöznek.

MTI Tech

Kovács Kálmán: Jövőre szélessávú internet minden iskolában

Jövőre több mint 35 milliárd forintot fordít az informatikai és hírközlési minisztérium a szélessávú internet elérés kiépítésére; ennek eredményeképp 2006-ra négyezerre nő a e-magyarország pontok száma és jövő év szeptemberére a tervek szerint minden iskolába szélessávon jut el a világháló.

hvg.hu Tech

Bill Gates levelet írt a jövőről nagyvállalati vezetőknek

A Microsoft-vezér számos nagyvállalat felsővezetőjének írt e-mailjében sürgette a cégeket, hogy tegyenek lépéseket az internet-alapú szolgáltatások és szoftverek elterjedésének érdekében. A redmondi óriás első embere ezáltal szeretne előnyös pozícióba kerülni a konkurenciával szemben.

hvg.hu Gazdaság

Bill Gates 600 millió dollárral küzd a TBC ellen

A Microsoft vezére több mint félmilliárd dollárral támogatta a The Global Plan to Stop Tuberculosis nevű kampányt. A 400-nál is több szervezet által támogatott megmozdulás nem kevesebb mint 56 milliárd dollárt kíván összegyűjteni az elkövetkezendő tíz év során.

hvg.hu Gazdaság

Bill Gates továbbra is a leggazdagabb

A Forbes magazin immár 24 éve publikálja az Egyesült Államok leggazdagabb embereinek a listáját. A tavalyi összesítéshez képest idén a legtehetősebbek vagyona 125 milliárd dollárral növekedett. A leggazdagabb még mindig a Microsoft vezér, Bill Gates.

MTI Itthon

Alkotmánybírósághoz fordult Kovács Kálmán a médiatörvény miatt

Alkotmánybírósághoz (Ab) fordult a hírközlési miniszter a médiatörvény miatt; Kovács Kálmán a törvény több rendelkezésének megsemmisítését kéri: álláspontja szerint a digitális televíziózással összefüggésben azok sértik a véleményszabadságot - közölte az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM).

MTI Világ

A Gates-házaspár és Bono az év emberei a Time szerint

A világ leggazdagabb emberét, Bill Gateset, feleségét Melindát, valamint az ír rockénekes és békeharcos Bonót választotta az idén az év emberének a Time című amerikai hírmagazin a szegénység csökkentése, az ínséget szenvedők megsegítése érdekében kifejtett nemzetközi közéleti szereplésük elismeréseként.

Jóval kevesebben mászhatják meg a Mount Everestet idén, mint a korábbi években

Jóval kevesebben mászhatják meg a Mount Everestet idén, mint a korábbi években

Ez csak ízelítő volt abból, ami ezután jön – üzente a zimbabwei elnök, miután a tüntetők közé lőttek

Ez csak ízelítő volt abból, ami ezután jön – üzente a zimbabwei elnök, miután a tüntetők közé lőttek

Közelebbi barátok szerint szívinfarktus okozhatta Andy Vajna halálát

Közelebbi barátok szerint szívinfarktus okozhatta Andy Vajna halálát

Busz és tartálykocsi ütközött Pakisztánban, legkevesebb 27 ember meghalt

Busz és tartálykocsi ütközött Pakisztánban, legkevesebb 27 ember meghalt

Több mint kétszeresére drágult a Vasas-stadion építésének második üteme

Több mint kétszeresére drágult a Vasas-stadion építésének második üteme

Kirúgták egyeteméről a kínai kutatót, aki génszerkesztett babákról beszélt egy konferencián

Kirúgták egyeteméről a kínai kutatót, aki génszerkesztett babákról beszélt egy konferencián