szerző:
hvg.hu

Az internetezők most ingyenesen letölthetik a redmondi óriás böngészőjének legújabb változatát.

Az IE 7-ben beépített keresőablak, továbbfejlesztett biztonsági szolgáltatásai, s a Mozilla Firefoxból már ismert „fülek” segítik a felhasználókat. Ez utóbbi lehetővé teszi, hogy ne a Windows alsó, Tálca sávjában nyíljanak meg az új ablakok, hanem a már megnyitott böngészőablakon belül.

Az új Explorernek a külseje is megújult, s egy új eszközsor is helyet kapott a grafikus felületen, amely a Microsoft szerint megkönnyíti, hogy a felhasználók hozzáadják a különböző honlapokat a kedvenceikhez, kereséseket indítsanak, illetve hozzáférjenek az általuk leggyakrabban használt eszközökhöz. Az IE 7 már az adathalászat – phising – ellen is védelmet nyújt,s  időben figyelmezteti a netezőt, ha olyan, gyanús weboldalra téved, amely személyes adatokat próbál meg letölteni a felhasználó gépéről.

A Microsoft szerint az új Explorer internetezés közben folyamatosan figyeli a számítógépet, hogy megvédje a kéretlen, és rosszindulatú programoktól, amelyek a felhasználó tudta nélkül telepíthetik magukat a merevlemezre.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

Megkezdődött az új Windows tesztelése

A Microsoft hozzáférhetővé tette a tesztelők számára új operációs rendszere a Longhorn kódnév alatt futó Windows Server Beta 1, valamint a Windows Vista fejlesztői Beta 1 verzióját.

hvg.hu Tech

Ingyen Windows a csaló kereskedők ellen

Azon felhasználóknak, akik újonnan vásárolt számítógépükre a kereskedő illegális Windows példányt helyezett fel, és ezt bejelentik, valamint számlával igazolják a vásárlást, a Microsoft ingyenes operációs rendszert bocsát rendelkezésükre.

HVG Hetilap

Internet Explorer 7.0

A Microsoft nyár elejére ígéri új böngészője, az tesztváltozatát, a teljes verziót pedig - a felhasználó szokásait...

Világ

Fizetőssé válhat a Windows frissítése

A Microsoft azt tervezi, hogy a Windows-frissítések letöltését csak azon felhasználóinak teszi elérhetővé, akik bizonyítják annak eredetiségét – nyilatkozta a német WirtschaftsWoche nevű gazdasági lapnak a cég gazdasági elnöke, Steve Ballmer.

hvg.hu Tech

Új vírus támadja a Windows 2000-et

Több mint 100 amerikai cég érintett egy újfajta víruscsalád támadásaiban, amelyek a Windows 2000 egy nemrégiben felfedezett biztonsági hibáját használják ki.

MTI Tech

A Microsoft részben hozzáférhetővé teszi a Windows forráskódját

A Microsoft számítástechnikai vállalat szerdán bejelentette, hogy részlegesen hozzáférhetővé teszi a Windows operációs rendszerének eddig hétpecsétes titokként őrzött forráskódját, eleget téve ezzel az Európai Unió követeléseinek, amely 2004-ben erőfölénnyel való visszaélés miatt bírsággal sújtotta az amerikai óriáscéget.

Óriási megfejtést adott egy pécsi besúgó a popzene sikeréről

Óriási megfejtést adott egy pécsi besúgó a popzene sikeréről

Meghosszabbították a csengeri örökösnő letartóztatását, és újabb házkutatást tartottak nála

Meghosszabbították a csengeri örökösnő letartóztatását, és újabb házkutatást tartottak nála

Viharos szél miatt adtak ki riasztást keddre

Viharos szél miatt adtak ki riasztást keddre

Ott volt a nyugdíj pénteken a számlán – csak nem szóltak a nyugdíjasoknak

Ott volt a nyugdíj pénteken a számlán – csak nem szóltak a nyugdíjasoknak

Ahol annyi a kísértés

Ahol annyi a kísértés

Figyelmeztette a BKV a lerobbant troli arrébb vontatását elfogadó vezetőt

Figyelmeztette a BKV a lerobbant troli arrébb vontatását elfogadó vezetőt