szerző:
hvg.hu

Az Európai Unióban 140 millió embernek ad munkát a kkv-szféra, amely évente 5 százalékkal javít a teljesítményén, azaz dinamikusabban bővül, mint a teljes gazdaság. Ha a kis- és középvállalatok ismerik a megfelelő technológiákat, pályázatokat, programokat, akkor a fejlődés mozgatórugói lehetnek. E folyamatot támogatja az EUGA program.

Az Európai Microsoft Kormányzati Vezetői Fórumon (Microsoft Government Leaders Forum (GLF) a Microsoft Corporation bejelentette, hogy kiterjeszti „European Union Grants Advisor” (EUGA) programját. A vállalat korábban vállalta, hogy az Európai Unió 25 tagállamában elindítja az EUGA programot, amely az EU és a helyi kormányok által kínált finanszírozási lehetőségekre kívánja felhívni a tagországok kis- és középvállalatainak figyelmét. E kezdeményezésben vállalt szerepével a Microsoft az európai innováció, versenyképesség és növekedés ösztönzésére törekszik. A jelenleg 18 uniós tagországban működő EUGA előnyeit több mint 132 ezer kkv élvezi, és a Microsoft arra számít, hogy a programot néhány hónapon belül a maradék hét tagállamra kiterjesztve jóval több vállalakozást sikerül elérnie.

A 25 tagú unióban mintegy 20 millió kis- és közepes méretű vállalat aktív, és ezek az összesített GDP 57 százalékát állítja elő. A 140 millió embernek munkát adó vállalkozói kör ráadásul évente 5 százalékkal javít a teljesítményén, vagyis dinamikusabban bővül, mint a teljes gazdaság. Ekkora részesedés láttán nyilvánvaló, miért van kulcsszerepük e vállalkozásoknak a gazdasági versenyképesség növelésében. Ha a kkv-k ismerik a megfelelő technológiákat, pályázatokat, programokat, akkor a fejlődés mozgatórugói lehetnek.

Az Európai Unió többi országához hasonlóan tavaly májusban hozta létre a Microsoft Magyarországon is az EUGA elnevezésű kezdeményezését, amelynek legfőbb célkitűzése, hogy szakértői segítséget nyújtson a hazai kis- és középvállalati szektor, valamint az önkormányzatok és a nonprofit szervezetek számára az európai uniós pályázati forrásokhoz való hozzájutásban. A kezdeményezés megvalósításában a Microsoft olyan társakra talált, mint az Intel Magyarország, a HP Magyarország, a T-Online Magyarország, valamint a HVB Bank Hungary.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

Ingyen telefont kínál a Microsoft

A redmondi óriás legújabb terveivel olyan riválisainak törne borsot az orra alá, mint a Google, a Yahoo!, illetve az IP alapú telefonálást lehetővé tévő Skype és Vonage.

hvg.hu Tech

Beindult a Microsoft online biztonsági szolgáltatása

Hónapokig tartó belső tesztelés után a Microsoft szerdán elindította Windows OneCare nevű biztonsági szolgáltatását, amellyel komoly fejfájást okozhat a konkurenciának, s az egyre növekvő biztonsági piacon heves árháborút indíthat el.

MTI Tech

A Microsoft részben hozzáférhetővé teszi a Windows forráskódját

A Microsoft számítástechnikai vállalat szerdán bejelentette, hogy részlegesen hozzáférhetővé teszi a Windows operációs rendszerének eddig hétpecsétes titokként őrzött forráskódját, eleget téve ezzel az Európai Unió követeléseinek, amely 2004-ben erőfölénnyel való visszaélés miatt bírsággal sújtotta az amerikai óriáscéget.

MTI Gazdaság

Az AOL kikosarazta a Microsoftot és a Google-t választotta

A Google internetes keresőprogram vállalkozása 5 százalékos részesedést szerzett a világ vezető médiavállalkozásának, az amerikai Time Warnernek a birtokában lévő AOL (American Online) cégben, egymilliárd dollárért. Az AOL gyakorlatilag kikosarazta a másik amerikai kérőt, a Microsoftot.

Nyaki fájdalmai miatt visszavonul Douchev-Janics Natasa

Nyaki fájdalmai miatt visszavonul Douchev-Janics Natasa

Kérdezés nélkül vitte a kormány a budai Palotanegyedet

Kérdezés nélkül vitte a kormány a budai Palotanegyedet

Jeszenszky Géza: Soros György azért mégsem az ördög

Jeszenszky Géza: Soros György azért mégsem az ördög

Székesfehérvár polgármestere meglátta, mivé lettek a közbeszerzések

Székesfehérvár polgármestere meglátta, mivé lettek a közbeszerzések

Szereti a Call of Dutyt? Egy hétig ingyen lehet játszani az új résszel, csak le kell tölteni

Szereti a Call of Dutyt? Egy hétig ingyen lehet játszani az új résszel, csak le kell tölteni

Jön a Skoda Fabia SUV változata

Jön a Skoda Fabia SUV változata